Pizzové muffiny
- 200 g hladkej múky Belbake
- 2 lyžičky prášku do pečiva Belbake
- morská soľ v mlynčeku Kania
- 1/2 lyžičky sušeného oregana Mikado
- 1/2 lyžičky sušenej bazalky Mikado
- 2 vajcia
- 1/2 pohára slnečnicového oleja Promienna
- 1/2 pohára mlieka Pilos
- 1 kus mozzarelly Lovilio
- 1/2 červenej papriky
- 100 g šunkovej salámy Dulano
- 6 cherry paradajok
V miske zmiešame múku, prášok do pečiva, štipku soli a sušené koreniny. Vajcia, olej a mlieko vymiešame samostatne, kým sa úplne nespoja. Potom ich zmiešame so múkou a vymiešame dohladka.
Mozzarellu nastrúhame nahrubo. 2/3 mozzarelly pridáme do cesta spolu s nadrobno nakrájanou paprikou a na tenké plátky nakrájanou šunkovou salámou. Premiešame a vlejeme do formy na 12 muffinov. Zvyšnou mozzarellou posypeme vrch muffinov. Paradajky nakrájame na štvrtiny a na každý muffin položíme dva kúsky paradajky. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme asi 25 minút pri teplote 180°C.