Polievka s morskými plodmi
Suroviny
- 4 zemiaky
- morská soľ v mlynčeku Kania
- olivový olej Eridanous
- 11 strúčikov cesnaku
- 2 fenikle
- 10 cm póru
- 1 mrkva
- 2 cibule
- 2 bobkové listy Kania
- 1 lyžica nasekaných štipľavých papričiek
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 100 ml krájaných paradajok z konzervy Freshona
- šťava z 2 pomarančov
- čerstvý tymian
- 2 l rybacieho vývaru
- 800 g morských plodov
- čerstvá bazalka
- cesnaková bageta
- čerstvá petržlenová vňať
Potrebujeme
tyčový mixér
POSTUP
Zemiaky ošúpeme a uvaríme v osolenej vode.
V hrnci rozpálime olej a postupne restujeme 6 nakrájaných strúčikov cesnaku, fenikle (na kocky), pór, mrkvu a cibule. Ochutíme bobkovými listami, štipľavými papričkami, soľou a korením. Zeleninu podlejeme paradajkami, pomarančovou šťavou a posypeme nasekaným tymianom. Zalejeme rybacím vývarom a varíme asi 15 minút.
V panvici rozohrejeme olej, na ktorom krátko restujeme nadrobno nakrájaný zvyšný cesnak a morské plody. Ochutíme soľou, korením a nasekaným tymianom.
Do prevarenej polievky pridáme natrhanú bazalku a rozmixujeme. Potom pridáme opečené morské plody a nakrájané uvarené zemiaky.
Servírovanie
Polievku s morskými plodmi servírujeme pokvapkanú olivovým olejom s čerstvo opečenou cesnakovou bagetou a dozdobenú lístkami petržlenovej vňate.