Polievka z červenej repy
Suroviny
- 2 lyžice repkového oleja Vita D‘or
- 1 červená cibuľa
- 5 g zázvoru
- 2 strúčiky cesnaku
- 150 g zemiakov
- 2 lyžičky soli Kania
- 1,5 l zeleninového vývaru
- 500 g predvarenej červenej repy
Servírovanie
- 250 g kyslej smotany Pilos (14 %)
- 200 g balkánskeho syra Pilos
- čerstvá bazalka
Potrebujeme
strede veľký hrniec, mixér
POSTUP
Na repkovom oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, očistený a nakrájaný zázvor a plátky cesnaku. Restujme približne 2 minúty. Pridáme zemiaky nakrájané na kocky, osolíme a zalejeme vývarom. Varíme približne 15 minút. Následne prihodíme na menšie kúsky nakrájanú, predvarenú červenú repu a varíme ďalších 15 minút. Polievku rozmixujeme dohladka mixérom.
Servírovanie
Polievku z červenej repy podávame s kyslou smotanou a balkánskym syrom. Na záver ozdobíme lístkom bazalky.