Raňajková placka
Suroviny
- 4 vajcia
- ¼ lyžičky soli Kania
- 125 g anglickej slaniny Pikok
- ½ cibule
- 2 tortilla placky Snack day
- 6 lyžíc strúhanej mozzarelly Milbona
- 2 lyžice fazúľ v paradajkovej omáčke Freshona
- čerstvý špenát
- olivový olej Primadonna
Potrebujeme
panvicu
Postup
Vajcia so soľou rozšľaháme. Na panvici orestujeme nadrobno nakrájanú slaninu. Slaninu preložíme do misky a na výpeku orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu. Pridáme rozšľahané vajcia a pomaly miešame, kým je praženica takmer hotová. Pridáme 2 lyžice strúhanej mozzarelly, ktorú zľahka primiešame do praženice. Na tortilla placku postupne vrstvíme 1 lyžicu mozzarelly, ½ opečenej slaniny, ½ praženice, 1 lyžicu fazúľ v paradajkovej omáčke, 1 lyžicu strúhanej mozzarelly a nakoniec špenát. Placku uzatvoríme po stranách smerom do vnútra a opečieme na panvici s olejom z každej strany cca 2 minúty.