Reďkovkový šalát so syrom camembert
- 400 g reďkovky
- 1 hrsť pažítky
- 1 – 2 lyžice bieleho vínneho octu Acentino
- 3 lyžice olivového oleja Primadonna
- 2 lyžičky hrubozrnnej horčice Duc De Coeur
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 40 g celých lieskových orechov Gardis
- 1 lyžica strúhanky Belbake
- 250 g syra Camembert Chêne d´argent
- 1 lyžica hladkej múky Belbake
- 1 vajíčko
- 2 lyžice masla Pilos
Potrebujeme
- sekací mixér
- kuchynské utierky
- panvicu
Postup
Reďkovky umyjeme a nakrájame na tenké plátky. Nadrobno nasekanú pažítku zmiešame s octom, olivovým olejom, horčicou, soľou a čiernym korením. Pridáme reďkovku a podľa potreby dochutíme.
Orechy zomelieme pomocou sekacieho mixéra najemno a zmiešame so strúhankou. Syr Camembert rozdelíme na 8 rovnako veľkých trojuholníkov. Obalíme ich v múke, rozšľahanom vajíčku a nakoniec v orechovej strúhanke. Jemne pritlačíme, aby nám trojobal držal. Kúsky syra vyprážame na rozohriatej panvici na troche masla z každej strany dozlatista. Potom preložíme na papierové utierky, aby sme ich zbavili prebytočného tuku.
Podávame s reďkovkovým alátom.