Restované mleté mäso na panvici s brokolicou a cherry paradajkami
Suroviny
- 250 g basmati ryže Golden Sun
- olivový olej Primadonna
- soľ Kania
- 1 brokolica
- 4 strúčiky cesnaku
- 50 g zázvoru
- 1 štipľavá paprička
- 500 g mletého mäsa mix
- 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
- čierne mleté korenie Kania
- 200 g cherry paradajok
- 1 lyžica medu
- 100 g paradajkového pretlaku Kania
- 1 lyžica sójovej omáčky Kania
- 1 lyžica masla Pilos
- šťava z 1 limetky
- čerstvá petržlenová vňať
Potrebujeme
panvicu
POSTUP
V hrnci na oleji orestujeme ryžu. Ochutíme soľou a premiešame. Zalejeme horúcou vodou, približne 1 cm nad povrch, premiešame, stiahneme z ohňa, zakryjeme pokrievkou a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C približne 10 minút. Brokolicu oblanšírujeme vo vriacej osolenej vode.
Cesnak, zázvor, štipľavú papričku bez semienok a bielu časť lahôdkovej cibuľky nakrájame nadrobno a orestujeme v panvici s olejom. Pridáme mleté mäso, osolíme, okoreníme, premiešame a orestujeme dozlatohneda. Cherry paradajky nakrájame na polovice. Zelené časti lahôdkovej cibuľky nakrájame na tenké kolieska.
Do mäsového základu pridáme cherry paradajky, med, paradajkový pretlak, sójovú omáčku, brokolicu a maslo. Podlejeme vodou a ochutíme limetkovou šťavou. Na záver zmes posypeme zelenou časťou lahôdkovej cibuľky.
Servírovanie
Ryžu servírujeme s mletým mäsom a ozdobíme petržlenovou vňaťou.