
Šalát „teriyaki“
- 3 – 4 cm kúsok zázvoru
- 2 lyžice medu Maribel
- 1 strúčik cesnaku
- 1 citrón
- 100 ml sójovej omáčky Vitasia
- 300 g kuracích pŕs
- 120 g zelenej špargle
- 200 g cherry paradajok
- 1 uhorka
- 3 lahôdkové cibuľky
- 2 hrste poľníčka
- 1 hrsť orieškov mix Alesto
- olivový olej Primadonna
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
POSTUP
POTREBUJEME
- lis na cesnak
- strúhadlo
- kuchynské utierky
Zázvor očistíme a nastrúhame najemno. V miske zmiešame med, nastrúhaný zázvor, prelisovaný strúčik cesnaku, citrónovú šťavu a sójovú omáčku. Umyté a osušené kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky. Vložíme ich do misky s marinádou. Necháme marinovať minimálne 1 hodinu.
Medzitým očistíme a oblanšírujeme vo vriacej osolenej vode špargľu. Cherry paradajky, uhorku,
lahôdkovú cibuľku a poľníček umyjeme a osušíme. Paradajky, uhorku, lahôdkovú cibuľku a špargľu nakrájame na menšie kúsky.
Oriešky opekáme na panvici bez použitia tuku, kým nezačnú voňať.
Kuracie kúsky vyberieme z marinády a osušíme na papierových utierkach. Restujeme ich na panvici
s rozohriatym olivovým olejom dozlatista. Pripravenú zeleninu preložíme do väčšej misky a pridáme k nej opečené kuracie kúsky. Ochutíme soľou, čiernym korením a zľahka premiešame.
Servírovanie
Šalát môžeme podávať s kúskom čerstvého pečiva.