Šalát so salámou
- 4 malé zemiaky
- 1 malá červená cibuľa
- 1/2 pohára sušených paradajok v oleji Baresa
- 100 g salámy Pikok (napr. Herkules)
- 1 balenie mixu šalátov Di Piú
- 1/2 pohára šampiňónov Baresa (marinovaných v kyslom náleve)
- hrsť čerstvej bazalky
- 4 lyžice olivového oleja Primadonna
- 1 lyžica bieleho vínneho octu Acentino
- 1 lyžička medu Marlene
- morská soľ z mlynčeka Kania
- čierne korenie z mlynčeka Kania
Postup
Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme ich a pokrájame na plátky. Cibuľu prekrojíme na polovicu a nakrájame na plátky. Sušené paradajky scedíme, nakrájame na pásiky. Krúžky salámy prekrojíme na polovice.
Do šalátovej misy vložíme šalátový mix, naň poukladáme zemiaky, cibuľu a šampiňóny. Pridáme sušené paradajky a lístky bazalky. Navrch poukladáme kúsky salámy.
Šalát zalejeme zálievkou, ktorú si vyrobíme zmiešaním olivového oleja, vínneho octu, medu, soli a čierneho korenia. Podávame s čerstvou bielou bagetkou.