Šampiňónový chlieb s hruškou
Suroviny
- olivový olej Primadonna
- 80 g masla Pilos
- 250 g šampiňónov
- 1 lyžica trstinového cukru Belbake
- 1 lyžica sójovej omáčky Vitasia
- 2 šalotky
- 25 g slaniny Dulano
- 1 lyžica hladkej múky Belbake
- 1 hruška
- 2 krajce tmavého chleba Slovenskô
- 4 lyžice čerstvého syra z kozieho mlieka Chene d‘Argent
- 1 hrsť vlašských orechov Alesto
Potrebujeme
plech na pečenie
POSTUP
Olivový olej spolu s maslom roztopíme na panvici. Pridáme nakrájané šampiňóny a restujeme približne 3 minúty. Šampiňóny posypeme trstinovým cukrom, polejeme sójovou omáčkou, pridáme nakrájané šalotky, slaninu a premiešame. Restujeme približne 5 - 7 minút. Nakoniec posypeme múkou a dobre premiešame. Necháme pár minút vychladnúť a pridáme nakrájanú hrušku.
Krajce chleba položíme na plech a pokvapkáme olivovým olejom. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C približne 5 minút. Chlieb potrieme kozím syrom, na ktorý navrstvíme šampiňónovo-hruškovú zmes.
Servírovanie
Podávame posypané vlašskými orechmi.