0
6
Šampiňónový chlieb s hruškou

Šampiňónový chlieb s hruškou

20 min
2 porcie

Suroviny

  • olivový olej Primadonna
  • 80 g masla Pilos
  • 250 g šampiňónov
  • 1 lyžica trstinového cukru Belbake
  • 1 lyžica sójovej omáčky Vitasia
  • 2 šalotky
  • 25 g slaniny Dulano
  • 1 lyžica hladkej múky Belbake
  • 1 hruška
  • 2 krajce tmavého chleba Slovenskô
  • 4 lyžice čerstvého syra z kozieho mlieka Chene d‘Argent
  • 1 hrsť vlašských orechov Alesto

Potrebujeme

plech na pečenie


POSTUP

Olivový olej spolu s maslom roztopíme na panvici. Pridáme nakrájané šampiňóny a restujeme približne 3 minúty. Šampiňóny posypeme trstinovým cukrom, polejeme sójovou omáčkou, pridáme nakrájané šalotky, slaninu a premiešame. Restujeme približne 5 - 7 minút. Nakoniec posypeme múkou a dobre premiešame. Necháme pár minút vychladnúť a pridáme nakrájanú hrušku.

Krajce chleba položíme na plech a pokvapkáme olivovým olejom. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C približne 5 minút. Chlieb potrieme kozím syrom, na ktorý navrstvíme šampiňónovo-hruškovú zmes.


Servírovanie

Podávame posypané vlašskými orechmi.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
Zatiaľ nikto nekomentoval


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať