0
4
Šošovicový prívarok s pečenou klobásou

Šošovicový prívarok s pečenou klobásou

2 h 0 m
4 porcie

Suroviny

  • 250 g šošovice
  • 1,5 l vody
  • 1 cibuľa
  • rastlinný olej Vita D´or
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 3 bobkové listy Kania
  • štipka mletej rasce Kania
  • 2 klobásy
  • soľ Kania
  • čierne mleté korenie Kania
  • 1 lyžica octu
  • 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • Servírovanie:
  • čerstvá petržlenová vňať
  • pečivo

Potrebujeme

hrnce


POSTUP

Šošovicu prepláchneme a zalejeme 1l vody na cca 30 minút.

Cibuľu nakrájame nadrobno a orestujeme v hrnci na oleji s celými strúčikmi cesnaku, bobkovými listami a rascou. Prilejeme 0,5 l vody a šošovicu a varíme cca 30 minút do zmäknutia. Šošovicu počas varenia osolíme a okoreníme. Prilejeme ocot a rozmiešanú smotanu s hladkou múkou. Varíme do zhustnutia.

Klobásu narežeme a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C cca 20 – 30 minút.


Servírovanie

Šošovicový prívarok servírujeme s nakrájanými kolieskami klobásy, posypeme vňaťou a podávame s chlebom.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať