Šošovicový prívarok s pečenou klobásou
Suroviny
- 250 g šošovice
- 1,5 l vody
- 1 cibuľa
- rastlinný olej Vita D´or
- 4 strúčiky cesnaku
- 3 bobkové listy Kania
- štipka mletej rasce Kania
- 2 klobásy
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- 1 lyžica octu
- 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- Servírovanie:
- čerstvá petržlenová vňať
- pečivo
Potrebujeme
hrnce
POSTUP
Šošovicu prepláchneme a zalejeme 1l vody na cca 30 minút.
Cibuľu nakrájame nadrobno a orestujeme v hrnci na oleji s celými strúčikmi cesnaku, bobkovými listami a rascou. Prilejeme 0,5 l vody a šošovicu a varíme cca 30 minút do zmäknutia. Šošovicu počas varenia osolíme a okoreníme. Prilejeme ocot a rozmiešanú smotanu s hladkou múkou. Varíme do zhustnutia.
Klobásu narežeme a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C cca 20 – 30 minút.
Servírovanie
Šošovicový prívarok servírujeme s nakrájanými kolieskami klobásy, posypeme vňaťou a podávame s chlebom.