Stredomorský šalát so syrom a olivami
- 1/3 multicerálneho chleba
- 1/2 hlávky ľadového šalátu
- 250 g cherry paradajok
- 1 uhorka
- 1 červená cibuľa
- 1/2 pohára čiernych olív bez kôstky Baresa
- 100 g balkánskeho syra Pilos
- čerstvé bylinky (tymian, rozmarín, bazalka)
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- morská soľ v mlynčeku Kania
- olivový olej Primadonna
Postup
Chlieb nakrájame na kocky, dáme ho do misky, pokvapkáme olivovým olejom a dôkladne premiešame. Opečieme ho na suchej panvici dozlatohneda.
Hlávku šalátu rozoberieme na listy, umyjeme, osušíme a rukami natrháme na menšie kúsky. Preložíme ho do väčšej misy a pridáme nakrájanú zeleninu - olivy na polovice, uhorku na kocky, cibuľu na tenké plátky a koktailové paradajky na štvrtiny. Balkánsky syr rozdrobíme v rukách a pridáme do šalátu.
Nasekané byliny zmiešame so 4 lyžicami olivového oleja. Pripraveným dresingom polejeme šalát. Dochutíme soľou a čiernym korením. Nakoniec pridáme kúsky opečeného multicereálneho chleba.