1
26
Striploin steak s domácimi hranolčekmi

Striploin steak s domácimi hranolčekmi

1 h 20 m
4 porcie
  • 4 Striploin steaky
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • olivový olej Primadonna
  • 100 g masla
  • 1 lyžica čerstvých nasekaných
  • byliniek (petržlenová vňať, pažítka alebo vňať lahôdkovej cibuľky)
  • 1 lyžička dijonskej horčice Duc De Coeur
  • 1 citrón
  • 200 ml suchého bieleho vína
  • 5 guľôčok celého čierneho korenia Kania
  • 3 bobkové listy Mikado
  • 1/2 cibule
  • 4 žĺtky
  • 100 ml prepusteného masla
  • štipka mletej štipľavej papriky Kania
  • 1 kg zemiakov
  • 500 ml rastlinného oleja Promienna
  • 125 g rukoly
  • 12 cherry paradajok
  • 2 lyžice balsamica Acentino

Potrebujeme

  • grilovaciu panvicu
  • hlboký hrniec na fritovanie
  • alobal
  • metličku na šľahanie
  • papierové utierky

Steaky

Steaky umyjeme, osušíme a tuk na okraji mäsa niekoľkokrát narežeme. Tesne pred tepelnou úpravou steaky osolíme a okoreníme. Rozpálenú grilovaciu panvicu pokvapkáme trochou olivového oleja a položíme na ňu pripravené steaky. Ak chceme steaky málo až stredne prepečené, grilujeme ich 3 – 4 minúty z každej strany. Ugrilované steaky preložíme na tanier a do stredu každého položíme asi 1/2 lyžice bylinkového masla, ktoré pripravíme vymiešaním masla s nadrobno nasekanými čerstvými bylinkami, 1 lyžičkou horčice, s pár kvapkami citrónovej šťavy, soľou a mletým čiernym korením. Celý tanier prikryjeme alobalom a necháme niekoľko minút odpočinúť.

Holandská omáčka

Biele víno povaríme s 5 guľôčkami celého čierneho korenia, 3 bobkovými listami a 1/2 cibule. Necháme ho zredukovať asi na polovicu objemu. Nad vodným kúpeľom vyšľaháme metličkou 4 žĺtky s 3 lyžicami vínnej redukcie do hustej peny. Dávame pozor, aby sa žĺtky nezrazili – preto je nutné omáčku neustále miešať. Za stáleho miešania opatrne prilievame prepustené (vyškvarené) maslo. Nakoniec omáčku dochutíme štipkou mletej štipľavej papriky, soľou, mletým čiernym korením a niekoľkými kvapkami citrónovej šťavy.

Domáce hranolčeky

Zemiaky umyjeme a nakrájame na väčšie hranolčeky, ktoré potom oblanšírujeme – povaríme v osolenej vriacej vode asi 20 – 30 sekúnd. Hranolčeky následne osušíme a predsmažíme v hlbokom hrnci v rastlinnom oleji asi pri 120 °C domäkka (nie do zlatohneda). Tesne pred podávaním osmažíme takto pripravené zemiaky pri asi 170 – 180 °C dochrumkava. Usmažené hranolčeky osušíme na papierových utierkach a osolíme.

Rukolový šalát

Čerstvú rukolu umyjeme, osušíme a dáme do misky. Pridáme na štvrtiny nakrájané cherry paradajky, ochutíme 2 lyžicami balsamica, 2 lyžicami olivového oleja a zľahka premiešame.

Servírovanie

Na tanier naložíme hranolčeky, rukolový šalát a naň steak. Podávame s holandskou omáčkou.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info