Tekvicové taštičky na grile
Tekvicové taštičky
- 50 g sušených hrozienok Belbake
- 30 ml tuzemáku Alliance
- 250 g nahrubo nastrúhanej maslovej tekvice alebo tekvice na pečenie
- 30 g trstinového cukru Belbake
- 1 citrón
- 1 lyžica mletej škorice Mikado
- 2 lístkové cestá Chef Select & You
- 1 vajíčko
- 1 žĺtok
- štipka soli Belbake
Smotanový dip
- 100 g gréckeho jogurtu Milbona
- 100 g kyslej smotany Pilos
- 60 ml javorového sirupu Maribel
- 20 ml tuzemáku Alliance
POSTUP
POTREBUJEME
- formičku na vykrajovanie s priemerom 15 cm
- hliníkovú tácku na grilovanie
- gril
Tekvicové taštičky
Hrozienka zalejeme tuzemákom a necháme napučať. Vo väčšej miske zmiešame nahrubo nastrúhanú tekvicu s cukrom, kôrou a šťavou z 1 citróna, škoricou a napučanými hrozienkami. Lístkové cesto rozložíme a vykrojíme z neho 12 kruhov s priemerom 15 cm.
Tip! Prebytočné cesto môžeme upiecť samostatne. Výborne chutí so škoricovým cukrom.
Na polovicu kruhov dáme 1 lyžicu tekvicovej zmesi a prikryjeme zvyšnými kruhmi. Okraje dôkladne pritlačíme, aby nevytekala náplň a ozdobne ich zatočíme. Taštičky poprepichujeme vidličkou, aby počas pečenia mohla unikať para. Preložíme na grilovaciu tácku a potrieme vajíčkom zmiešaným so žĺtkom a soľou. Grilujeme na rozohriatom grile ideálne pod pokrievkou približne 20 minút.
Servírovanie
Tekvicové taštičky podávame ešte teplé so smotanovým dipom, ktorý sme pripravili zmiešaním všetkých ingrediencií.