3
74
Tekvicový prívarok s mäsovými guľkami

Tekvicový prívarok s mäsovými guľkami

1 h 0 m
6 porcií

Tekvicový prívarok

  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 štipľavá paprička
  • olivový olej Primadonna
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 1 väčšia tekvica hokkaido
  • čerstvý tymian
  • 50 ml suchého bieleho vína
  • 50 g masla Pilos
  • 80 g parmezánu Lovilio vcelku
  • 1 citrón

Mäsové guľky

  • 1 kg mletého mäsa mix
  • 1 menšia cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 hrsť strúhanky Belbake
  • 1 vajíčko

 

POSTUP

POTREBUJEME

  • strúhadlo
  • pučidlo na zemiaky
  • zapekaciu misu alebo plech

Tekvicový prívarok

Nadrobno nasekanú cibuľu spolu s cesnakom restujeme na olivovom oleji. Po chvíli pridáme aj štipľavú papričku nasekanú nadrobno, z ktorej sme predtým odstránili semienka. Základ osolíme a okoreníme. Keď je zlatistý, pridáme dôkladne umytú tekvicu nakrájanú na kocky a tymian. Premiešame, podlejeme vínom a chvíľu varíme, aby sa z vína odparil alkohol. Podlejeme teplou vodou, aby bola tekvica jemne zaliata a pod pokrievkou dusíme domäkka.

Tip: Ak je treba, počas dusenia ešte podlievame, ale dávame pozor, aby na záver prívarok nebol príliš riedky.

Tesne pred dokončením pridáme najemno nastrúhaný syr, maslo a tekvicu popučíme. Dochutíme citrónovou šťavou, soľou a korením.

Mäsové guľky

K mletému mäsu pridáme cibuľu, cesnak a tymian nasekané nadrobno, strúhanku a vajíčko. Osolíme, okoreníme a dôkladne premiešame. Zo zmesi tvarujeme menšie guľky, ktoré ukladáme vedľa seba do zapekacej misy vymastenej olivovým olejom. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C približne 15 minút (v závislosti od veľkosti).

Servírovanie

Mäsové guľky servírujeme s tekvicovým prívarkom. Jedlo môžeme ešte dozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou a hoblinkami parmezánu.

 

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    19. november 2024, 20:23

    Čo s tým citrónom? 😁

    Odpovedať
  • Y
    Yvetta
    15. november 2022, 17:30

    Velmi chutny privarok, zaujimava kombinacia a lahka priprava. Namiesto masovych guliek som urobila zeleninove gulky (vegetarianska verzia) a bolo to vynikajuce. Pochutili sme si a urcite budem tento recept castejsie pouzivat 👍

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      17. november 2022, 10:04

      Dobrý deň Yvetta, chválime nápad urobiť z receptu vegetariánsku verziu. 😍 Napíšete nám do komentára, aké ingrediencie ste využívali pri zeleninových guľkách? Určite sa radi inšpirujú aj ostatní od Vás. Prajeme pekný deň. 😊

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    30. júl 2021, 20:13

    tekvica sa nesupala? :O

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      24. august 2021, 13:52

      nie koza sa pekne rozvari

      Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať