Tortellini s mäsovou plnkou a hubovou omáčkou
Suroviny
- 300 g hladkej múky Belbake
- 3 vajcia
- 2 žĺtky
- 300 g mletého bravčového mäsa
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- 1 lyžica strúhanky Belbake
- 50 g parmezánu Lovilio
- 2 hrste čerstvej petržlenovej vňate
- olivový olej Primadonna
- ½ cibule
- 100 –150 g slaniny Pikok
- 3 strúčiky cesnaku
- 12 šampiňónov
- 500 – 600 ml smotany na šľahanie (33%)
Potrebujeme
- potravinovú fóliu, strúhadlo na syr, valček na cestoviny
POSTUP
Z múky, 2 vajec a 2 žĺtkov vypracujeme tuhé cesto. Zabalíme do fólie a necháme chvíľu odležať.
Mäso osolíme, okoreníme, pridáme strúhanku a najemno nastrúhaný parmezán. Prihodíme 1 vajce a 1 hrsť petržlenovej vňate. Premiešame a necháme chvíľu odpočinúť.
Odležané cesto posypeme múkou, rozvaľkáme natenko a nakrájame na 4 cm štvorčeky. Naplníme ich mäsovou plnkou a vytvarujeme do tvaru tortellín tak, že rohy štvorca preložíme oproti sebe do tvaru trojuholníka. Následne spojíme rohy trojuholníka tak, aby v strede vznikol voľný priestor. Cestoviny varíme vo vriacej osolenej vode približne 8 minút.
V panvici na oleji orestujeme najemno nasekanú cibuľu. Prihodíme nadrobno nasekanú slaninu, cesnak a na šestiny nakrájané šampiňóny. Zmes zalejeme smotanou na šľahanie. Uvarené cestoviny prehodíme do panvice s omáčkou, prisypeme hrsť petržlenovej vňate a nastrúhaný parmezán.