0
4
Údená krkovička s kelom

Údená krkovička s kelom

45 min
4 porcie
  • 600 g údenej bravčovej krkovičky
  • 2 lyžice kryštálového cukru Castello
  • 1 cibuľa
  • 250 ml suchého bieleho vína Pinot Grigio
  • 1 jablko
  • štipka mletej škorice Mikado
  • 1 lyžica medu Confeira
  • 1 menší kel
  • rastlinný olej Promienna
  • 80 g anglickej slaniny na plátky Pikok
  • 4 strúčiky cesnaku
  • čerstvý rozmarín, tymian alebo šalvia
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • 1 zväzok lahôdkových cibuliek

Potrebujeme

  • menší hrniec s pokrievkou
  • panvicu s pokrievkou
  • sitko
  • ponorný mixér

Cibuľovo-jablková marmeláda

V menšom hrnci necháme skaramelizovať cukor. Pridáme cibuľu nasekanú nadrobno a premiešame. Podlejeme bielym vínom a pridáme očistené jablko nakrájané na kocky. Ochutíme štipkou škorice a varíme na miernom ohni. Keď je jablko s cibuľou rozvarené, pridáme med a rozmixujeme pomocou ponorného mixéra. Rozmixovanú marmeládu ešte chvíľu povaríme, kým nezhustne.

Restovaný kel

Umytý kel rozoberieme na listy, z ktorých vykrojíme hlúb. Listy nakrájame na pásiky a oblanšírujeme (krátko povaríme v osolenej vriacej vode). Scedíme, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať.

V hrnci na troche oleja orestujeme slaninu nakrájanú na rezance a cesnak nakrájaný na plátky. Pridáme nadrobno nasekaný tymian, rozmarín alebo šalviu a scedený kel. Podľa potreby môžeme podliať trochou vody, v ktorej sme oblanšírovali kel. Ochutíme čiernym korením a soľou. Pridáme 2 nadrobno nasekané lahôdkové cibuľky. Premiešame, zakryjeme pokrievkou a dusíme na miernom ohni približne 5 – 8 minút.

Údená krkovička

Údenú krkovičku nakrájame na plátky a opečieme na panvici na troche rastlinného oleja z oboch strán dozlatista. Potom podlejeme trochou vody, zakryjeme pokrievkou a chvíľu povaríme. Pred koncom položíme na každý plátok celú očistenú lahôdkovú cibuľku.

Servírovanie

Do stredu plytkého taniera naservírujeme restovaný kel a naň plátok údenej krkovičky s lahôdkovou cibuľkou. Jablkovo-cibuľovú marmeládu servírujeme v samostatnej miske.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info