6
11
Veľkonočný tvarohový baranček

Veľkonočný tvarohový baranček

1 h 40 m
12 porcií

Sladký baranček na Veľkú noc je samozrejmosťou. Upečte si klasický zákusok spolu s Veronikou a Mystoryofcooking. Veľkonočný tvarohový baranček s lahodným a vláčnym vnútrom si zamilujete.

Suroviny

  • 200 g masla Pilos
  • 200 g kryštálového cukru Belbake
  • 100 g hrozienok Alesto
  • 50 ml tuzemáku
  • 4 vajcia
  • 200 g polohrubej múky Belbake
  • 12 g kypriaceho prášku do pečiva Belbake
  • 250 g jemného hrudkovitého tvarohu Pilos
  • kôra z 1 citróna
  • 30 g zmäknutého masla Pilos na vymazanie formy
  • 30 g polohrubej múky Belbake na vysypanie formy
  • 100 g práškového cukru Belbake

Potrebujeme

  • robot s nadstavcom metlička, formu na barančeka

POSTUP

V robote vyšľaháme maslo s cukrom do nadýchanej peny.
Hrozienka zalejeme tuzemákom a necháme ich napučať.
Do maslovej zmesi postupne pridávame vajcia, tak aby sa dôkladne zapracovali do cesta.

Do zmesi postupne prisýpame aj múku zmiešanú s práškom do pečiva. Tvaroh a kôru z umytého a osušeného citróna primiešame ručne.

Tip: Z citrónovej kôry strúhame len tmavú časť, pretože biela časť je horká. 

Na záver pridáme scedené hrozienka a zmes ešte raz premiešame.

Formu na barančeka vymažeme maslom a vysypeme múkou. Prilejeme pripravenú zmes do ⅔ formy, rozotrieme ku okrajom a pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C približne 40 minút.

Upečeného barančeka necháme mierne vychladnúť, vyklopíme ho z formy a posypeme práškovým cukrom.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    03. apríl 2024, 18:09

    Dobry den, podla tohto receptu peciem uz rok, zámerne som nehodnotila hned po prvom pokuse, pretoze viem, ze staci o nieco vyssia teplota masla, alebo ina znacka masla/tvarohu/muky a pod. a po upeceni to ma hned inu texturu. V zasade tomu receptu absolutne nic nechyba..JE DOKONALY. Pocas Velkej noci peciem v barancekovej forme tri davky, lebo ho milujeme, pocas roka v babovkovej porcelanovej forme. DAKUJEM za tento recept, pre mna je to vzdy na istotu👍🏻

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    17. apríl 2023, 22:13

    Dobrý večer, ja určite odporúčam. Mne sa baranček vydaril a už som aj z tohto cesta piekla bábovky. Išla som presne podľa receptu. Maslo som v robote dlhšie miešala s cukrom a aj vajíčka keď som pridala neskôr k tomu som tiež dlhšie miešala do peny. Potom múka a ostatné. Nakoniec aj ten tvaroh som dala k tomu nachvilku prešlahať. (Ručne sa mi tak pekne nespojil s cestom.) A rúru som dala 175 stupňov, presne 40 minút a výsledok? Dokonalá, šťavnatá, jemnučká bábovka, ako obláčik. Ďakujem veľmi pekne za skvelé recepty. Teším sa aj na ďalšie. 🥰

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      18. apríl 2023, 09:52

      Dobrý deň, ďakujeme krásne za Váš komentár. 😊 Veľmi sa tešíme, že Vám recept vyšiel. Veríme, že vyskúšate aj ďalšie maškrty od Veroniky. 😇

      Odpovedať
  • S
    Stanislava
    13. apríl 2023, 15:28

    Na moj vkus je cesto prilis mokre a mastne, chcelo by to upravit pomer surovin. Skusala som baranceka piect v babovkovej forme. Zda sa mi vsak,ze tam ide malo muky a privela tvarohu. Vysledkom je akoby nedopecene cesto...co sa vsak iba zda,pretoze je zly pomer sypkych a mokrych surovin...

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      18. apríl 2023, 09:51

      Dobrý deň, Stanislava. Ďakujeme za Váš postreh. Ak máte cesto príliš riedke, určite odporúčame pridať viac múky. 😊 Veríme, že sa baranček potom podarí.

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    09. apríl 2023, 18:11

    Veru ani mne sa nepodaril a to som ho mala o 10 min dlhsie v rure

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      11. apríl 2023, 10:25

      Dobrý deň, veľmi nás mrzí, že sa baranček nepodaril. Veríme, že mu dáte ešte jednu šancu. Tvarohové cesto je tuhšie, preto sa niekedy môže stať, že potrebuje byť v rúre dlhšie. Vyskúšajte piecť barančeka 45 minút pri vyššej teplote a následne ho nechať pri nižšej teplote 10 minút dopiecť. 😇 Dajte nám vedieť, ako pečenie dopadlo.

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    09. apríl 2023, 13:15

    Dobrý deň.Recept som vyskúšala.Vysiel absolútne nedopeceny barancek, ktorého som piekla dokonca na 180 stupnov 45 minút. Cesto chutné, avšak nedopecene.Najviac ma mrzí to sklamanie v očiach mojich detí....

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      11. apríl 2023, 10:22

      Dobrý deň, mrzí nás, že bol baranček nedopečený. V takomto prípade je možné vyskúšať piecť vo forme 45 minút pri vyššej teplote a následne ešte 10 minút dopiecť pri nižšej teplote. Veríme, že dáte receptu s barančekom ešte jednu šancu a vyjde presne podľa vašich predstáv. 😇

      Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať