Veľkonočný tvarohový baranček
Sladký baranček na Veľkú noc je samozrejmosťou. Upečte si klasický zákusok spolu s Veronikou a Mystoryofcooking. Veľkonočný tvarohový baranček s lahodným a vláčnym vnútrom si zamilujete.
Suroviny
- 200 g masla Pilos
- 200 g kryštálového cukru Belbake
- 100 g hrozienok Alesto
- 50 ml tuzemáku
- 4 vajcia
- 200 g polohrubej múky Belbake
- 12 g kypriaceho prášku do pečiva Belbake
- 250 g jemného hrudkovitého tvarohu Pilos
- kôra z 1 citróna
- 30 g zmäknutého masla Pilos na vymazanie formy
- 30 g polohrubej múky Belbake na vysypanie formy
- 100 g práškového cukru Belbake
Potrebujeme
- robot s nadstavcom metlička, formu na barančeka
POSTUP
V robote vyšľaháme maslo s cukrom do nadýchanej peny.
Hrozienka zalejeme tuzemákom a necháme ich napučať.
Do maslovej zmesi postupne pridávame vajcia, tak aby sa dôkladne zapracovali do cesta.
Do zmesi postupne prisýpame aj múku zmiešanú s práškom do pečiva. Tvaroh a kôru z umytého a osušeného citróna primiešame ručne.
Tip: Z citrónovej kôry strúhame len tmavú časť, pretože biela časť je horká.
Na záver pridáme scedené hrozienka a zmes ešte raz premiešame.
Formu na barančeka vymažeme maslom a vysypeme múkou. Prilejeme pripravenú zmes do ⅔ formy, rozotrieme ku okrajom a pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C približne 40 minút.
Upečeného barančeka necháme mierne vychladnúť, vyklopíme ho z formy a posypeme práškovým cukrom.