Mini cheesecakes s bielou čokoládou a ovocím
Suroviny
Sušienka
- 260 g hladkej múky Belbake
- 100 g práškového cukru Belbake
- štipka soli Kania
- 150 g masla Pilos
- 2 žĺtky
Cheesecakeový krém
- 500 g mascarpone Milbona
- 400 g nátierky z čerstvého syra Milbona
- 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- 200 g bielej čokolády Fin Carré
Poleva
- 200 g bielej čokolády Fin Carré
- 80 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
Ozdoba
- 200 g malín
- 200 g čučoriedok
Potrebujeme
kuchynský robot s nadstavcom lopatka a metlička, potravinársku fóliu, plech, papier na pečenie, silikónovú formu, cukrárske vrecko bez špičky
Postup
Sušienka
Múku, cukor, soľ a maslo vyšľaháme v robote s nadstavcom lopatka na mrveničku. Primiešame žĺtky, opäť premiešame a cesto zabalíme do potravinárskej fólie na 30 minút do chladničky odležať. Odležané cesto rozvaľkáme na pomúčenej pracovnej ploche a narežeme ho na obdĺžniky s rozmermi 4 x 9 cm. Preložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C približne 10 – 15 minút dozlatista.
Cheesecakeový krém
V robote s nadstavcom metlička vyšľaháme mascarpone, nátierku z čerstvého syra a smotanu na šľahanie. Keď je krém vyšľahaný dopolotuha, prilejeme roztopenú bielu čokoládu a krém došľaháme. Preložíme ho do cukrárskeho vrecka bez špičky a naplníme ním silikónové formičky. Formičky dáme zamraziť na 3 – 6 hodín.
Poleva
Bielu čokoládu roztopíme so smotanou na šľahanie vo vodnom kúpeli. Prelejeme ju do cukrárskeho vrecka bez špičky. Na sušienky uložíme stuhnuté cheesecaky a po povrchu prelejeme polevou. Na záver ozdobíme čerstvým ovocím a podávame.