Vláčny hruškový koláč
Suroviny
- 170 ml plnotučného mlieka Pilos
- 3 vajcia
- 4 lyžice roztopeného masla Pilos
- 95 g hladkej múky Belbake
- 65 g práškového cukru Belbake
- 1 lyžička mletej škorice Kania
- 1 lyžička sódy bikarbóny
- ½ lyžičky soli Kania
- hladká múka Belbake na vysypanie formy
- 1 lyžica masla Pilos na vymazanie formy
- 4 tvrdšie hrušky
Servírovanie
- 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %) alebo šľahačka v spreji Pilos
Potrebujeme
formu na pečenie chleba s rozmermi 30 x 12 cm, strúhadlo
POSTUP
Vo väčšej mise zmiešame mlieko, rozpustené maslo a vajíčka. Pridáme múku, cukor, škoricu, sódu bikarbónu a soľ. Miešame, kým vznikne tekuté cesto.
Do druhej misy na strúhadle (alebo ručne) nastrúhame hrušky na cca 2 – 3 mm plátky. Hrušky pridáme do cesta a zľahka obalíme.
Formu vymažeme maslom a vysypeme múkou. Hrušky v ceste vložíme do formy a zalejeme zvyšným cestom. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 50 minút.
Servírovanie
Koláč necháme po upečení úplne vychladnúť. Nakrájame ho a ozdobíme šľahačkou.