Zapečená francúzska bageta so špenátom
- 2 francúzske bagety
- olivový olej Primadonna
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- 1 štipľavá paprička
- 5 plátkov delikatesnej šunky Dulano
- 300 g čerstvého špenátu
- 5 cherry paradajok
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 125 g strúhaného syra mozzarella Lovilio
Potrebujeme
- plech
Postup
Zvrchu bagiet odrežeme asi 0,5 cm a vyberieme striedku.
Na panvici rozohrejeme trochu olivového oleja, na ktorom orestujeme nadrobno pokrájané suroviny – cesnak, cibuľu, štipľavú papričku a šunku. Po chvíli pridáme umytý a osušený špenát a restujeme, kým nezmäkne. Na záver pridáme cherry paradajky nakrájané na štvrtiny a dôkladne premiešame. Zmes ochutíme soľou, čiernym korením, prípadne štipkou muškátového orieška. Vydlabané bagety naplníme špenátovou zmesou. Vrch posypeme strúhaným syrom mozzarella. Bagety pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C približne 30 minút. Pred servírovaním nakrájame na menšie kúsky.
FRANCÚZSKA BAGETA
Chrumkavá kôrka a bohatá striedka - potešenie vo francúzskom štýle.