0
23
Zapečená francúzska bageta so špenátom

Zapečená francúzska bageta so špenátom

50 min
4 porcie
  • 2 francúzske bagety
  • olivový olej Primadonna
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 1 štipľavá paprička
  • 5 plátkov delikatesnej šunky Dulano
  • 300 g čerstvého špenátu
  • 5 cherry paradajok
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 125 g strúhaného syra mozzarella Lovilio

Potrebujeme

  • plech

Postup

Zvrchu bagiet odrežeme asi 0,5 cm a vyberieme striedku.

Na panvici rozohrejeme trochu olivového oleja, na ktorom orestujeme nadrobno pokrájané suroviny – cesnak, cibuľu, štipľavú papričku a šunku. Po chvíli pridáme umytý a osušený špenát a restujeme, kým nezmäkne. Na záver pridáme cherry paradajky nakrájané na štvrtiny a dôkladne premiešame. Zmes ochutíme soľou, čiernym korením, prípadne štipkou muškátového orieška. Vydlabané bagety naplníme špenátovou zmesou. Vrch posypeme strúhaným syrom mozzarella. Bagety pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C približne 30 minút. Pred servírovaním nakrájame na menšie kúsky.

FRANCÚZSKA BAGETA

Chrumkavá kôrka a bohatá striedka - potešenie vo francúzskom štýle.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať