Zapečené morčacie rezančeky
- 600 g rezňov z morčacích pŕs
- 200 g cestovín farfalle Combino
- 100 g šampiňónov
- 1 cibuľa
- 5 strúčikov cesnaku
- olivový olej Primadonna
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 400 g krájaných lúpaných paradajok z konzervy Nostia
- 1 hrsť čerstvej bazalky
- 50 g syra Grana Padano Lovilio vcelku
- 100 g syra ementál Milbona
- 50 g strúhanky Belbake
- 1 lyžička grilovacieho korenia Mikado
Potrebujeme
- sitko
- zapekaciu misu
- strúhadlo
Farfalle
Farfalle uvaríme za občasného miešania v osolenej vriacej vode „al dente“ (asi 12 minút). Scedíme cez sitko.
Zapečené morčacie rezančeky
Šampiňóny, cibuľu a cesnak očistíme a umyjeme. Cibuľu nakrájame najemno, cesnak na plátky a šampiňóny na menšie kúsky. Do rozohriateho hrnca nalejeme trochu olivového oleja. Nakrájanú zeleninu a šampiňóny krátko orestujeme. Pridáme morčacie prsia nakrájané na rezančeky, osolíme, okoreníme a orestujeme zo všetkých strán. Ďalej pridáme krájané paradajky z konzervy, premiešame a necháme krátko povariť. Uvarené farfalle dôkladne premiešame v hrnci s pripravenou zmesou. Nakoniec dochutíme nasekanou bazalkou, soľou a mletým čiernym korením. Preložíme do zapekacej misy.
Syry Grana Padano a ementál nahrubo nastrúhame a zmiešame v miske so strúhankou a grilovacím korením. Morčacie ragú s farfalle posypeme pripravenou zmesou a necháme zapiecť v predhriatej rúre pri 210 °C asi 15 – 20 minút do zlatohneda.
Servírovanie
Zapečené morčacie rezance môžeme podávať s ľahkým zeleninovým alebo listovým šalátom.