Zeleninová tempura
- 1 cuketa
- 1 baklažán
- 1 zväzok jarnej cibuľky
- 150 g malých šampiňónov
- 1 vajce
- 250 ml studenej vody
- 100 g hladkej múky Belbake
- 100 g zemiakového škrobu Belbake
- štipka kypriaceho prášku do pečiva
- morská soľ v mlynčeku Kania
- 1 l oleja Promienna
- sójová omáčka Mikado
Potrebujeme
- papierové obrúsky
Úroveň: jednoduchý Počet porcií: 6 Čas prípravy: 45 min
Postup
Cuketu a baklažán očistíme a nakrájame na hrubšie hranolčeky. Jarnú cibuľku nakrájame na asi 6 cm dlhé kúsky. Šampiňóny očistíme.
Vajce zmiešame s 250 ml studenej vody. Pridáme múku zmiešanú so zemiakovým škrobom, kypriacim práškom a troškou soli. Zo surovín vymiešame hladké cesto, obalíme v ňom jednotlivé kúsky zeleniny a šampiňónov a vypražíme v oleji v hlbšom hrnci dochrumkava, ale nie dozlatista (asi 3 – 5 minút). Od prebytočného oleja osušíme jednotlivé kúsky na papierových utierkach.
Servírovanie
Zeleninovú tempuru podávame so sójovou omáčkou, do ktorej jednotlivé kúsky pred konzumáciou namáčame.