1
9
Zeleninová tempura

Zeleninová tempura

45 min
6 porcií
  • 1 cuketa
  • 1 baklažán
  • 1 zväzok jarnej cibuľky
  • 150 g malých šampiňónov
  • 1 vajce
  • 250 ml studenej vody
  • 100 g hladkej múky Castello
  • 100 g zemiakového škrobu Castello
  • štipka kypriaceho prášku do pečiva
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • 1 l oleja Promienna
  • sójová omáčka Mikado

Potrebujeme

  • papierové obrúsky

Úroveň: jednoduchý Počet porcií: 6 Čas prípravy: 45 min

Postup

Cuketu a baklažán očistíme a nakrájame na hrubšie hranolčeky. Jarnú cibuľku nakrájame na asi 6 cm dlhé kúsky. Šampiňóny očistíme.

Vajce zmiešame s 250 ml studenej vody. Pridáme múku zmiešanú so zemiakovým škrobom, kypriacim práškom a troškou soli. Zo surovín vymiešame hladké cesto, obalíme v ňom jednotlivé kúsky zeleniny a šampiňónov a vypražíme v oleji v hlbšom hrnci dochrumkava, ale nie dozlatista (asi 3 – 5 minút). Od prebytočného oleja osušíme jednotlivé kúsky na papierových utierkach.

Servírovanie

Zeleninovú tempuru podávame so sójovou omáčkou, do ktorej jednotlivé kúsky pred konzumáciou namáčame.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať