Špízy z bravčovej krkovičky a červenej papriky
- 500 g krkovičky bez kosti vcelku
- 3 lyžičky dijonskej horčice Duc De Coeur
- 70 ml rastlinného oleja Promienna
- 1 grilovacie korenie Mikado
- 1 lyžička nasekaných čerstvých byliniek (tymian, rozmarín, bazalka)
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 2 červené papriky
- 2 menšie cibule
Potrebujeme
- drevené špajdle (namočené aspoň na 2 hodiny vo vode)
Postup
Z dijonskej horčice, oleja, grilovacieho korenia, nasekaných čerstvých byliniek, soli a čierneho korenia pripravíme marinádu. Umytú a osušenú krkovičku nakrájame na kocky a vložíme do marinády. Marinujeme v chladničke min. 1 hodinu.
Medzitým očistíme papriky a nakrájame ich na menšie kúsky. Cibuľu nakrájame na mesiačiky.
Na špajdle napichujeme striedavo kúsky marinovanej krkovičky, kúsky papriky a mesiačiky cibule. Grilujeme na rozpálenej grilovacej panvici alebo na rozpálenom rošte, kým mäso zmäkne.