3
44
Grilovaný steak zo sviečkovice s hubovým ragú a zemiakmi

Grilovaný steak zo sviečkovice s hubovým ragú a zemiakmi

45 min
4 porcie
  • 4 steaky z hovädzej sviečkovice Deluxe
  • 1 cibuľa
  • 6 strúčikov cesnaku
  • olivový olej Primadonna
  • 200 g hlivy ustricovej
  • 200 g šampiňónov
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 150 ml suchého bieleho vína
  • 200 ml vývaru
  • 80 g masla
  • 50 g syra Grana Padano Lovilio
  • šťava z 1/2 citróna
  • čerstvá petržlenová vňať
  • 800 g zemiakov
  • 1 vetvička čerstvého rozmarínu

Potrebujeme

  • strúhadlo
  • špagát
  • grilovaciu panvicu
  • alobal

Postup

Hubové ragú

Cibuľu a 4 strúčiky cesnaku nasekáme nadrobno a orestujeme dozlatısta na panvici na troche olivového oleja. Pridáme hlivu a šampiňóny nakrájané na rovnako veľké kúsky. Osolíme, okoreníme a orestujeme do zlatohneda. Potom huby podlejeme suchým bielym vínom. Keď sa alkohol z vína odparí, prilejeme vývar a na miernom ohni povaríme asi 5 minút. Do hubového ragú pridáme kúsky masla, nastrúhaný syr Grana Padano a šťavu z 1/2 citróna. Ešte krátko povaríme, aby ragú zhustlo. Na záver pridáme trochu nasekanej petržlenovej vňate.

Steaky

Každý kus mäsa po obvode pevne zviažeme špagátom. Z oboch strán ochutíme mletým čiernym korením. Steaky sprudka opečieme na rozpálenej grilovacej panvici zo všetkých strán dohneda (spolu asi 10 minút). Na záver ich z oboch strán osolíme, panvicu stiahneme z plameňa a prikryjeme alobalom. Steaky necháme takto odpočívať asi 5 minút. Pred podávaním špagát odstránime.

Opekané zemiaky

Zemiaky aj so šupkou dôkladne umyjeme a nakrájame na tenké plátky. Začneme ich opekať na panvici na olivovom oleji. Hneď na začiatku osolíme, okoreníme, pridáme 2 roztlačené strúčiky cesnaku a 1 celú vetvičku rozmarínu. Opekáme dochrumkava.

Servírovanie

Na tanier naložíme do tvaru kruhu opečené zemiaky, do stredu naservírujeme hubové ragú a na vrch položíme steak.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • T
    Tibor Kemény
    07. február 2021, 19:23

    Výborný recept. Všetky suroviny boli u nás použité podľa návodu. Hubové ragú malo vynikajúcu chuť. Všetci sme si pochutili. Ďakujeme.

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      12. február 2021, 09:52

      Dobrý deň, teší nás, že sa Vám recept tak páčil! :-) Prajeme pekný deň.

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    11. február 2018, 13:15

    Idem to akurát skúsiť. Hádam sa neotrávim.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    30. november 2014, 21:25

    Velmi dobry reccept. V lidli som bohuzial steaky uz nezohnal, tak som experimentoval s krkovickou. Okrem hlivy som potom pouzil zo dve hrste susenych hub, tie som zalial horucou vodou a nechal tak 15min zmaknut. Vodu som scedil a pouzil miesto vyvaru do ragú. Na zvyraznenie hubovej chuti som potom este pouzil susene korenie z lievika trubkoviteho. Ten steak by to posunul este o level vyssie, ale aj takto to bolo vyborne jedlo. Vdaka za recept!

    Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať