Gril majster!
Tak čo, pripravení na tohtoročnú grilovaciu sezónu? Lebo práve teraz je správny čas! Slnečné lúče žiaria čoraz väčšmi aj večery sú čoraz teplejšie. Jednoducho, ťažký ideál! A prečo vôbec máme letné grilovanie tak radi? Lebo dobré jedlo nám chutí na čerstvom vzduchu a s najbližšími najlepšie. Určite sa zhodneme, že najobľúbenejšou surovinou na grilovanie je mäso. Z bravčového sa najviac hodí krkovička, rebrá a pliecko. Ak ste začiatočník, siahnite po kuracích krídelkách, prsiach či stehnách. Ostrieľaní gril majstri si môžu pokojne trúfnuť na hovädziu sviečkovicu, nízku roštenku alebo na väčšie kusy mäsa s kosťou. Nezabudnite, mäso na gril nikdy nenaklepávajte a počas grilovania doň nepichajte vidličkou, aby si zachovalo šťavnatosť. Okrem mäsa sa dá grilovať aj zdravšie jedlo. Vyskúšajte napríklad ryby, cuketu, baklažán, patizón, papriku, šampiňóny či syr. Základom úspešného grilovania je vždy dobrá marináda, ktorá posunie pripravované špeciality na vyššiu úroveň. Marináda by mala obsahovať olej ochutený voňavým korením, vďaka ktorému sa najmä mäso stáva jemnejším a má lepšiu chuť. Existuje veľa receptov na rôzne druhy marinád. Stačí si len vybrať podľa chuti, ktorú preferujete – sladkú, slanú, ostrú alebo exotickú. Už sa vám zbiehajú slinky? Tak si len nájdite čas, pozvite priateľov a nakúpte. Recepty na vynikajúce grilované delikatesy sme na prvú tohtoročnú grilovačku vybrali s predstihom za vás. Neoľutujete!
Grilované špízy s bravčovým mäsom, hubami a klobásou
Grilovaný pstruh so šampiňónmi, cuketou a smotanovým dresingom
Grilované morčacie prsia so šalátom s kozím syrom