Banánový chlieb s arašidovým maslom
Banánový chlieb
- 4 zrelé banány
- 80 g medu Confeira
- 80 ml slnečnicového alebo kokosového oleja Vita D´or
- 60 ml sójového nápoja Milbona
- 2 vajíčka
- 140 g polohrubej múky Belbake
- 180 g ovsených vločiek Crownfield
- 100 g nesolených arašidov Alesto
- 1 lyžička mletej škorice Mikado
- ½ lyžičky soli Belbake
- 1 lyžička sódy bikarbóny
- 100 g horkej čokolády J. D. Gross (81 % kakaa)
Poleva
- 70 g arašidového masla MCENNEDY
- 70 g práškového cukru Belbake
- 80 ml sójového nápoja Milbona
Na ozdobenie
- 1 hrsť solených arašidov Alesto
POSTUP
POTREBUJEME
- sekací mixér
- formu na trojuholníky/muffiny/chlebík (22 x 12 cm)
Banánový chlieb
Banány roztlačíme vidličkou na pyré. Primiešame med, olej, sójový nápoj a vajíčka. Pridáme suché ingrediencie – múku, najemno pomleté ovsené vločky, pomleté arašidy, škoricu, soľ a sódu bikarbónu. Jemne premiešame, nie je potrebné miešať až dohladka, hrudky neprekážajú. Úplne na záver vmiešame nasekanú čokoládu. Cesto vlejeme do formy na trojuholníky alebo muffiny do 2/3 a pečieme pri 170 °C približne 20 ‒ 30 minút. Ak použijeme formu na chlebík, pečieme 50 minút.
Po upečení necháme vychladnúť vo forme.
Poleva
Arašidové maslo premiešame s práškovým cukrom. Postupne prilievame sójový nápoj a vymiešame hladkú polevu.
Servírovanie
Upečený a vychladnutý chlebík namáčame do polevy a posypeme nasekanými arašidmi.