Bylinková palacinka
- 350 g hladkej špaldovej múky Belbake
- 2 vajíčka
- 300 ml mlieka Pilos
- morská soľ v mlynček Kania
- 1 hrsť nasekaných čerstvých byliniek (mäta, petržlenová vňať, pažítka)
- olivový olej Primadonna
- 200 g nátierky z čerstvého syra Goldessa classic
- 100 g mladého špenátu
- 150 g údeného lososa Ocean Sean
Postup
Potrebujeme
- metličku na šľahanie
- panvicu
- naberačku
Do misky nasypeme múku, pridáme vajíčka, soľ a trochu mlieka. Suroviny premiešame metličkou a postupne prilievame zvyšné mlieko. Vymiešame hladké cesto, do ktorého pridáme nadrobno nasekané bylinky a ešte raz premiešame.
Palacinky pečieme na rozohriatej panvici potretej malým množstvom oleja. Hotové palacinky by mali byť tenké, chrumkavé a zlatohnedé. Palacinky potrieme zľahka nátierkou, na ňu poukladáme lístky špenátu a kúsky lososa.
SERVÍROVANIE
Palacinky podávame s pomarančovým džúsom.