Chilli con carne so zemiakmi
Suroviny
- 2 lyžice repkového oleja Vita D’or
- 1 cibuľa
- 500 g mletého bravčového mäsa
- 1 lyžička sladkej mletej papriky Kania
- 1 lyžička štipľavej mletej papriky Kania
- 1 lyžička sušeného cesnaku
- 2 lyžičky sušeného oregana
- 1 lyžička soli Kania
- 1 lyžica paradajkového pretlaku Kania
- 400 g krájaných paradajok v konzerve Freshona
- 1 lyžica trstinového cukru Belbake
- 420 g červených fazúľ v konzerve Freshona
- 3 veľké zemiaky
- 3 lyžice roztopeného masla Pilos
- soľ Kania
- sušené oregano
Servírovanie
- čerstvá petržlenová vňať
Potrebujeme
liatinovú panvicu, alobal
POSTUP
Na repkovom oleji opražíme cibuľu dosklovita. Pridáme mleté mäso, sladkú mletú papriku, štipľavú papriku, sušený cesnak, sušené oregano, soľ, paradajkový pretlak, krájané paradajky, trstinový cukor a scedené fazule. Restujeme cca 5 minút.
Očistené zemiaky nakrájame na cca 3 mm kolieska. Na orestované mäso poukladáme zemiaky do kruhu. Potrieme roztopeným maslom, osolíme a posypeme sušeným oreganom. Panvicu prikryjeme alobalom a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 30 minút. Následne alobal odstránime a pečieme ďalších 20 minút.
Servírovanie
Chilli con carne so zemiakmi ozdobíme lístkami čerstvej petržlenovej vňate.