Čokoládové srdce s malinami
Korpus
- 150 g roztopenej horkej čokolády J. D. Gross (81 % kakaa)
- 150 g masla Pilos
- 80 g práškového cukru Belbake
- 4 žĺtky
- 4 bielky
- 130 g kryštálového cukru Belbake
- 120 g hladkej múky Belbake
- 30 g kakaa Belbake
Krém
- 500 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- 200 g mascarpone Lovilio
- 200 g lieskovo-orieškovo kakaovej nátierky Choco Nussa
- 200 g roztopenej horkej čokolády J. D. Gross (81 % kakaa)
Ešte budeme potrebovať
- 100 ml kávového likéru
- 500 g čerstvých malín
- 100 g malinového džemu Maribel
POSTUP
POTREBUJEME
- misku na vodný kúpeľ
- robot s nadstavcom lopatka a metlička
- sitko
- stierku
- tortovú formu s vyberateľným dnom (okrúhlu alebo v tvare srdca)
- papier na pečenie
- cukrárske vrecko
Čas tuhnutia: ideálne cez noc
Korpus
Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a necháme mierne vychladnúť. Maslo izbovej teploty spolu s práškovým cukrom vyšľaháme do peny. Potom zašľaháme žĺtky a nakoniec aj roztopenú vlažnú čokoládu. V druhej miske šľaháme bielky. Keď sa začne tvoriť pena, postupne za stáleho šľahania prisypávame kryštálový cukor. Pevný sneh opatrne zapracujeme do maslovej peny. Následne pár ťahmi zapracujeme aj preosiatu múku s kakaom. Cestom naplníme papierom vystlanú, maslom vymazanú a múkou vysypanú formu. Povrch zarovnáme a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 45 minút. Korpus necháme vychladnúť vo forme.
Krém
Smotanu vyšľaháme s mascarpone do polotuha. Potom zašľaháme nátierku a nakoniec roztopenú vlažnú čokoládu. Vychladnutý korpus uvoľníme z formy. Povrch zarovnáme a korpus vodorovne prerežeme na polovicu. Spodný korpus polejeme 50 ml likéru. Potom naň nanesieme asi 1/3 krému, prikryjeme druhým korpusom a polejeme 50 ml likéru. Vrch aj boky torty úhľadne potrieme zvyšným krémom. Tortu necháme stuhnúť v chladničke ideálne cez noc.
Servírovanie
Tortu pred podávaním dozdobíme malinami, ktoré sme pomocou cukrárskeho vrecka naplnili džemom.