1
38
Čokoládové srdce s malinami

Čokoládové srdce s malinami

1 h 10 m
12 porcií

Korpus

  • 150 g roztopenej horkej čokolády J. D. Gross (81 % kakaa)
  • 150 g masla Pilos
  • 80 g práškového cukru Belbake
  • 4 žĺtky
  • 4 bielky
  • 130 g kryštálového cukru Belbake
  • 120 g hladkej múky Belbake
  • 30 g kakaa Belbake

 

Krém

  • 500 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • 200 g mascarpone Lovilio
  • 200 g lieskovo-orieškovo kakaovej nátierky Choco Nussa
  • 200 g roztopenej horkej čokolády J. D. Gross (81 % kakaa)

 

Ešte budeme potrebovať

  • 100 ml kávového likéru
  • 500 g čerstvých malín
  • 100 g malinového džemu Maribel

POSTUP

POTREBUJEME

  • misku na vodný kúpeľ
  • robot s nadstavcom lopatka a metlička
  • sitko
  • stierku
  • tortovú formu s vyberateľným dnom (okrúhlu alebo v tvare srdca)
  • papier na pečenie
  • cukrárske vrecko

Čas tuhnutia: ideálne cez noc

 

Korpus

Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a necháme mierne vychladnúť. Maslo izbovej teploty spolu s práškovým cukrom vyšľaháme do peny. Potom zašľaháme žĺtky a nakoniec aj roztopenú vlažnú čokoládu. V druhej miske šľaháme bielky. Keď sa začne tvoriť pena, postupne za stáleho šľahania prisypávame kryštálový cukor. Pevný sneh opatrne zapracujeme do maslovej peny. Následne pár ťahmi zapracujeme aj preosiatu múku s kakaom. Cestom naplníme papierom vystlanú, maslom vymazanú a múkou vysypanú formu. Povrch zarovnáme a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 45 minút. Korpus necháme vychladnúť vo forme.

 

Krém

Smotanu vyšľaháme s mascarpone do polotuha. Potom zašľaháme nátierku a nakoniec roztopenú vlažnú čokoládu. Vychladnutý korpus uvoľníme z formy. Povrch zarovnáme a korpus vodorovne prerežeme na polovicu. Spodný korpus polejeme 50 ml likéru. Potom naň nanesieme asi 1/3 krému, prikryjeme druhým korpusom a polejeme 50 ml likéru. Vrch aj boky torty úhľadne potrieme zvyšným krémom. Tortu necháme stuhnúť v chladničke ideálne cez noc.

 

Servírovanie

Tortu pred podávaním dozdobíme malinami, ktoré sme pomocou cukrárskeho vrecka naplnili džemom.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    08. máj 2020, 22:59

    Korpus sa mi polamal pri natierani hornej vsrtvy kremu :// inak je to vyborne

    Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať