Grilovaná zelenina s fetou
Suroviny
- 500 g cherry paradajok
- 400 g syra feta Milbona
- 200 g cukety
- 50 g čiernych olív bez kôstok Baresa
- 50 g zelených olív bez kôstok Baresa
- 3 lyžice olivového oleja Primadonna
- 3 strúčiky cesnaku
- keramický mlynček s morskou soľou Kania
- keramický mlynček s korením Kania (4 druhy)
- keramický mlynček s čili Kania
- 110 g bazalkového pesta
- 2 pity
- 2 hlávky mladého rímskeho špenátu
Potrebujeme
gril, liatinový pekáč
POSTUP
Paradajky nakrájame na polovice, syr na väčšie kocky, cuketu na pol kolieska a olivy na menšie kúsky. V grile rozpálime liatinovú panvicu s olivovým olejom, na ktorom opražíme plátky cesnaku. Postupne pridáme cuketu, osolíme, okoreníme a dochutíme s čili. Prihodíme paradajky, olivy, syr a pesto. Gril uzavrieme pokrievkou a necháme dusiť domäkka. Pred koncom grilovania pridáme na štvrtiny nakrájanú pitu.
Servírovanie
Do stredu stola položíme panvicu, kde si všetci hostia naberú podľa chuti. Podávame s opečenou pitou alebo listami rímskeho šalátu.