Grilované rebierka s bruschettou a tzatziki
Grilované rebierka
- 1 kg bravčových rebierok
- morská soľ v mlynčeku Kania
- 4 bobkové listy Kania
- nové korenie Kania
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 citrón
- čerstvé bylinky (rozmarín, tymian)
- olivový olej Primadonna
- čierne korenie v mlynčeku Kania
Tzatziki
- 1 uhorka
- 300 g bieleho jogurtu gréckeho typu Pilos
- 1 strúčik cesnaku
- ½ citróna
- čerstvé bylinky (mäta, pažítka)
Servírovanie
- 1 drevorubačský chlieb
- 1 strúčik cesnaku
POSTUP
POTREBUJEME
- strúhadlo
- metličku
- štetec na potieranie
- škrabku
- grilovacie kliešte
- gril
Grilované rebierka
Na grilovačku si vopred pripravíme rebierka, ktoré asi hodinu varíme v osolenej vode s bobkovými listami a novým korením domäkka. Uvarené ich necháme mierne vychladnúť. Z nastrúhaných strúčikov cesnaku, citrónovej kôry, najemno nasekaných byliniek zbavených drevnatých stoniek, oleja, soli, čierneho korenia a šťavy z polovice citróna pripravíme marinádu. Rebierka naporciujeme, potrieme zo všetkých strán marinádou a necháme asi 10 minút odstáť. Rebierka grilujeme zo všetkých strán dozlatohneda. Počas grilovania ich potierame zvyšnou marinádou.
Tzatziki
Očistenú uhorku pozdĺžne prekrojíme na polovicu a pomocou lyžičky z nej odstránime jadierka. V miske zmiešame nahrubo nastrúhanú uhorku, jogurt, soľ, korenie, nastrúhaný strúčik cesnaku, najemno nasekané bylinky, citrónovú kôru a šťavu.
Servírovanie
Grilované rebierka podávame s na grile opečenými krajcami chleba potretými cesnakom a tzatziki, ktoré servírujeme v samostatnej miske dozdobené lístkami mäty.