
Hovädzí kebab na paličke
Suroviny
- 500 g mletého hovädzieho mäsa
- 1 cibuľa
- ½ lyžičky údenej papriky Kania
- 1 lyžička mletej rasce Kania
- 1 lyžička majoránky Kania
- ½ lyžičky mletej škorice Kania
- 1 lyžička soli Kania
- hrsť čerstvej petržlenovej vňate
- 2 strúčiky cesnaku
- repkový olej
Dresing
- 6 lyžíc kyslej smotany Pilos
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- štipka soli Kania
- 1 lyžička provensálskeho korenia Kania
Potrebujeme
obojstranný gril
POSTUP
Mleté hovädzie mäso, nakrájanú cibuľu na drobno, údenú papriku, mletú rascu, sušenú majoránku, mletú škoricu, soľ, hrsť čerstvej petržlenovej vňate a pretlačené strúčiky cesnaku spracujeme rukami na jednotnú hmotu, z ktorej ručne tvarujeme stredne veľké valčeky. Na špajdle namočené vo vode napichneme mäsové valčeky. Rozohriaty gril potrieme olejom a poukladáme naň mäso. Pečieme prikryté približne 7 minút. Medzitým pripravíme dresing z kyslej smotany, pretlačených strúčikov cesnaku, citrónovej šťavy, štipky soli a provensálskeho korenia.