Hráškový toast so šampiňónmi
Suroviny
- 2 veľké šampiňóny
- olivový olej Primadonna
- 2 lahôdkové cibuľky
- 200 g mrazeného hrášku Freshona
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- šťava z ½ citróna
- 35 g parmezánu Parmigiano Reggiano Lovilio
- 1 lyžica sójovej omáčky Vitasia
- biely sezam
- 4 krajce chleba alebo bagety
- 40 g masla Pilos
Potrebujeme
strúhadlo, pučidlo na zemiaky, grilovaciu panvicu
POSTUP
Šampiňóny dôkladne umyjeme pod tečúcou vodou. Nožičky pokrájame nadrobno a klobúčiky na hrubšie plátky. V panvici na olivovom oleji 5 minút opekáme nakrájané cibuľky a posekané nožičky húb. Pridáme hrášok, premiešame a opekáme ďalších 5 minút. Dochutíme lyžičkou soli a mletým čiernym korením. Podlejeme 50 ml vody a pod pokrievkou varíme ešte 5 minút.
Po dovarení pridáme citrónovú šťavu, najemno nastrúhaný parmezán a všetko popučíme pučidlom na zemiaky, prípade vidličkou.
Plátky šampiňónov opekáme nasucho v panvici 2 minúty z každej strany. Podlejeme sójovou omáčkou, posypeme sezamom a ihneď ako tekutina v panvici zredukuje, stiahneme z ohňa.
Plátky chleba potrieme z oboch strán maslom a opečieme na grilovacej panvici dozlatista.
Servírovanie
Toasty servírujeme s hráškovou zmesou dozdobené opečenými hubami.
Tip: Toasty po opečení môžeme potrieť cesnakom a pri servírovaní pokvapkať ovocným balsamikom. Ak máme radi pikantné, primiešame k hrášku štipku wasabi.