0
14
Hráškový toast so šampiňónmi

Hráškový toast so šampiňónmi

25 min
4 porcie

Suroviny

  • 2 veľké šampiňóny
  • olivový olej Primadonna
  • 2 lahôdkové cibuľky
  • 200 g mrazeného hrášku Freshona
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • šťava z ½ citróna
  • 35 g parmezánu Parmigiano Reggiano Lovilio
  • 1 lyžica sójovej omáčky Vitasia
  • biely sezam
  • 4 krajce chleba alebo bagety
  • 40 g masla Pilos

Potrebujeme

strúhadlo, pučidlo na zemiaky, grilovaciu panvicu


POSTUP

Šampiňóny dôkladne umyjeme pod tečúcou vodou. Nožičky pokrájame nadrobno a klobúčiky na hrubšie plátky. V panvici na olivovom oleji 5 minút opekáme nakrájané cibuľky a posekané nožičky húb. Pridáme hrášok, premiešame a opekáme ďalších 5 minút. Dochutíme lyžičkou soli a mletým čiernym korením. Podlejeme 50 ml vody a pod pokrievkou varíme ešte 5 minút.

Po dovarení pridáme citrónovú šťavu, najemno nastrúhaný parmezán a všetko popučíme pučidlom na zemiaky, prípade vidličkou.

Plátky šampiňónov opekáme nasucho v panvici 2 minúty z každej strany. Podlejeme sójovou omáčkou, posypeme sezamom a ihneď ako tekutina v panvici zredukuje, stiahneme z ohňa.

Plátky chleba potrieme z oboch strán maslom a opečieme na grilovacej panvici dozlatista.


Servírovanie

Toasty servírujeme s hráškovou zmesou dozdobené opečenými hubami.


Tip: Toasty po opečení môžeme potrieť cesnakom a pri servírovaní pokvapkať ovocným balsamikom.  Ak máme radi pikantné, primiešame k hrášku štipku wasabi.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať