Hŕstková polievka
Suroviny
- 2 lyžice slnečnicového oleja Vita D'or
- ½ cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- ⅓ zeleru
- 1 petržlen
- 2 mrkvy
- 2 lyžičky soli Kania
- 100 g hŕstkovej zmesi Campo Largo
- 2 bobkové listy Kania
- 2 l vody (+ podľa potreby)
- 2 zemiaky
- 1 lyžička červenej mletej papriky Kania
- 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate na dozdobenie
Potrebujeme
- stredne veľký hrniec
POSTUP
Nakrájanú cibuľu s cesnakom opražíme na oleji v hrnci. Pridáme očistený a na menšie kúsky nakrájaný zeler, petržlen a mrkvu. Osolíme, premiešame a chvíľu restujeme. Pridáme hŕstkovú zmes, bobkové listy a vodu. Prihodíme očistené a nakrájané zemiaky spolu s mletou paprikou. Premiešame a varíme približne 60 minút, kým strukoviny dostatočne zmäknú.
Servírovanie
Hŕstkovú polievku dozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou.