Hŕstková polievka
Suroviny
- 2 lyžice slnečnicového oleja Vita D'or
 - ½ cibule
 - 2 strúčiky cesnaku
 - ⅓ zeleru
 - 1 petržlen
 - 2 mrkvy
 - 2 lyžičky soli Kania
 - 100 g hŕstkovej zmesi Campo Largo
 - 2 bobkové listy Kania
 - 2 l vody (+ podľa potreby)
 - 2 zemiaky
 - 1 lyžička červenej mletej papriky Kania
 - 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate na dozdobenie
 
Potrebujeme
- stredne veľký hrniec
 
POSTUP
Nakrájanú cibuľu s cesnakom opražíme na oleji v hrnci. Pridáme očistený a na menšie kúsky nakrájaný zeler, petržlen a mrkvu. Osolíme, premiešame a chvíľu restujeme. Pridáme hŕstkovú zmes, bobkové listy a vodu. Prihodíme očistené a nakrájané zemiaky spolu s mletou paprikou. Premiešame a varíme približne 60 minút, kým strukoviny dostatočne zmäknú.
Servírovanie
Hŕstkovú polievku dozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou.
                





 Beautifood