Kanapky „De luxe“
Suroviny
- 1 bageta
- olivový olej Primadonna
- 1 avokádo
- ½ citróna
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- 100 g masla Pilos
- 50 g Bresaola Deluxe
- 50 g Chorizo Deluxe
- 100 g Saláma Milano Dulano
- 100 g údený losos
- 50 g sušených paradajok Baresa
- 20 g ančovičiek
- 50 g gorgonzola
- 100 g mozzarella Bufala Deluxe
- 30 g parmezánu Milbona
- 50 g pesta Baresa
- hrsť čerstvej bazalky
- hrsť poľného šalátu
- balzamiko Italiamo
Potrebujeme:
panvicu, servírovaciu dosku
POSTUP
Bagetu narežeme a krajce opečieme na rozpálenej panvici s olivovým olejom z obidvoch strán dozlatista. Medzitým očistíme avokádo a nakrájame na mesiačiky a pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme, okoreníme. Kanapky potrieme maslom a preložíme na servírovaciu dosku. Zvyšné suroviny nakrájame podľa potreby. Pripravíme štyri druhy kanapiek.
Prvý tip: bresaola, avokádo, hobliny parmezánu, balzamiko.
Druhý tip: saláma Milano, ančovičky, mozzarella Bufala, poľný šalát.
Tretí tip: chorizo, gorgonzola, pesto.
Štvrtý tip: údený losos, sušené paradajky, čerstvá bazalka.
Kanapky konzumujeme hneď po servírovaní.






Marcel Ihnačák