Karfiolové placky s karí, syrom a quinoou
Suroviny
Karfiolové placky
- 500 g karfiolu
- 200 g varenej bielej quinoy
- 100 g syra s modrou plesňou Rival Pilos
- 5 vajec
- 15 g čerstvej bazalky
- 5 lyžíc celozrnnej žitnej múky
- 1 lyžica karí korenia
- 1 lahôdková cibuľka
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- olivový olej Primadonna
- 200 g kyslej smotany Pilos (16 %)
Šalát s dresingom
- 100 g čerstvej petržlenovej vňate
- 80 g reďkoviek
- 80 g stonkového zeleru
- 80 g lahôdkovej cibuľky
- 50 g olivového oleja Primadona
- šťava z 1 citróna
Potrebujeme
- strúhadlo, mixér, papierové utierky
POSTUP
Karfiolové placky
Surový karfiol očistíme a ružičky nasekáme najemno. Quinou uvaríme podľa návodu na obale. Syr nastrúhame nahrubo.
Tip: Stonky nevyhadzujeme. Môžeme ich použiť do polievky.
K nasekanému karfiolu pridáme vajce, varenú quinou, syr, nasekanú bazalku, múku, karí a na kolieska nakrájanú lahôdkovú cibuľku. Osolíme, okoreníme a dôkladne premiešame.
Zo zmesi pripravujeme placky, ktoré v panvici s rozpáleným olejom opekáme na miernom plameni dozlatista. Hotové ich necháme odkvapkať na papierovej utierke.
Šalát s dresingom
Natrhanú petržlenovú vňať, tenké plátky reďkoviek, pokrájané stonky zeleru i s vňaťou a lahôdkovou cibuľkou premiešame.
Dresing pripravíme z oleja, citrónovej šťavy, soli a korenia.
Servírovanie
Na veľký tanier naskladáme karfiolové placky, ktoré dochutíme smotanou. Doplníme o pripravený šalát a pokvapkáme citrónovým dresingom.