1
5
Bábovka Panettone

Bábovka Panettone

3 h 0 m
14 porcií
  • 80 g sušených brusníc Alesto
  • 80 g hrozienok Belbake
  • 80 g sušených sliviek Alesto
  • 250 ml pomarančovej šťavy
  • 60 ml tuzemáku Alliance

 

Panettone

  • 500 g hladkej múky Castello
  • 60 g kryštálového cukru Belbake
  • 40 g medu
  • 4 žĺtky
  • 200 ml mlieka Pilos (3,5 %)
  • 20 g čerstvého droždia
  • 30 ml tuzemáku Alliance
  • 180 g zmäknutého masla Pilos
  • štipka soli Castello
  • kôra z 2 pomarančov

 

Sirup

  • 80 ml pomarančovej šťavy
  • 80 g kryštálového cukru Belbake
  • 60 ml tuzemáku Alliance

 

Ešte potrebujeme

  • 50 g práškového cukru Castello
  • slnečnicový olej Vita D´or
  • hladká múka Castello (na poprášenie)

POSTUP

POTREBUJEME

  • robot s nadstavcom hák
  •  strúhadlo
  • sitko
  • silikónovú formu na bábovku
  • kuchynskú utierku

 

Väčšie sušené ovocie nakrájame na menšie kúsky, zmiešame v miske s ostatným ovocím, zalejeme pomarančovou šťavou a tuzemákom a necháme aspoň hodinu napučať.

Tip: Môžeme pridať aj kandizovanú kôru z citrusového ovocia.

Panettone

V robote zmiešame múku, cukor, med, žĺtky, vlažné mlieko, rozmrvené droždie, tuzemák a zmäknuté maslo. Miesime približne 10 minút. Potom do kompaktného cesta vmiesime štipku soli a nastrúhanú pomarančovú kôru. Následne zapracujeme aj precedené napučané sušené ovocie zbavené tekutiny. Rukami namočenými do slnečnicového oleja cesto našponujeme, vložíme naspäť do misky, prikryjeme utierkou a pri izbovej teplote necháme aspoň 2 hodiny kysnúť. Vykysnuté cesto na pomúčenej pracovnej doske premiesime a našponujeme. V strede cesta urobíme dieru tak, aby vznikol veniec. Vložíme ho do bábovkovej formy a ovocie, ktoré je na povrchu, pozbierame. Prikryjeme utierkou a necháme ďalších 30 minút podkysnúť. Panettone pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C približne 45 – 60 minút.

 

Sirup

Do kastróla nalejeme pomarančovú šťavu a tuzemák, prisypeme cukor a na miernom ohni varíme, kým sa cukor rozpustí. Upečenú ešte horúcu bábovku na povrchu poprepichujeme vidličkou, polejeme sirupom a necháme úplne vychladnúť vo forme.

 

Servírovanie

Bábovku podávame posypanú práškovým cukrom.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info