Kuracie prsia s paradajkami a balsamicom
- 4 kuracie prsné rezne
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- olivový olej Italiamo
- 100 g cibule
- 3 strúčky cesnaku
- 2 lyžice kryštálového cukru Belbake
- 200 g lúpaných krájaných paradajok v konzerve Freshona
- 100 ml balsamica Acentino
- 100 ml kuracieho vývaru
- 12 cherry paradajok
- čerstvá bazalka
- 20 g masla
Potrebujeme
- hlbokú panvicu
Postup
Umyté a osušené kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky, osolíme, okoreníme a sprudka opečieme v hlbokej panvici na troche olivového oleja z oboch strán. Potom mäso preložíme na tanier.
Do výpeku prilejeme trochu olivového oleja a orestujeme cibuľu nakrájanú na pásiky a cesnak nakrájaný na plátky. K základu prisypeme cukor a necháme ho skaramelizovať. Potom pridáme krájané paradajky z konzervy, premiešame a prilejeme balsamico. Krátko povaríme a pridáme opečené kuracie kúsky. Zmes podlejeme vývarom a pod pokrievkou pomaly varíme asi 8 – 10 minút domäkka. Podľa potreby môžeme priliať vývar. Na záver pridáme cherry paradajky nakrájané na polovice, asi hrsť nasekanej bazalky a omáčku zjemníme kúskom masla.
Servírovanie
Podávame v hlbokom tanieri ozdobené lístkami bazalky. Ako príloha sa výborne hodí varená brokolica a ryža.