8
46
Kuracie prsia s paradajkami a balsamicom

Kuracie prsia s paradajkami a balsamicom

50 min
4 porcie
  • 4 kuracie prsné rezne
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • olivový olej Italiamo
  • 100 g cibule
  • 3 strúčky cesnaku
  • 2 lyžice kryštálového cukru Castello
  • 200 g lúpaných krájaných paradajok v konzerve Freshona
  • 100 ml balsamica Acentino
  • 100 ml kuracieho vývaru
  • 12 cherry paradajok
  • čerstvá bazalka
  • 20 g masla

Potrebujeme

  • hlbokú panvicu

Postup

Umyté a osušené kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky, osolíme, okoreníme a sprudka opečieme v hlbokej panvici na troche olivového oleja z oboch strán. Potom mäso preložíme na tanier.

Do výpeku prilejeme trochu olivového oleja a orestujeme cibuľu nakrájanú na pásiky a cesnak nakrájaný na plátky. K základu prisypeme cukor a necháme ho skaramelizovať. Potom pridáme krájané paradajky z konzervy, premiešame a prilejeme balsamico. Krátko povaríme a pridáme opečené kuracie kúsky. Zmes podlejeme vývarom a pod pokrievkou pomaly varíme asi 8 – 10 minút domäkka. Podľa potreby môžeme priliať vývar. Na záver pridáme cherry paradajky nakrájané na polovice, asi hrsť nasekanej bazalky a omáčku zjemníme kúskom masla.

Servírovanie

Podávame v hlbokom tanieri ozdobené lístkami bazalky. Ako príloha sa výborne hodí varená brokolica a ryža.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať