2
18
Kysnuté lievance s jablkami

Kysnuté lievance s jablkami

2 h 0 m
15 porcií
  • 270 g polohrubej múky Belbake
  • štipka soli Belbake
  • 30 g droždia
  • 1 lyžica krupicového cukru Belbake
  • 270 ml mlieka Pilos
  • 1 vajce
  • 2 jablká
  • olej Promienna (na vyprážanie)
  • práškový cukor Belbake (na posypanie)

Postup

Múku zmiešame v miske so soľou. V strede múky urobíme jamku a dáme do nej rozmrvené droždie a cukor. Pridáme polovicu zohriateho mlieka, ktorým zalejeme droždie. Misku prikryjeme čistou tkanou utierkou a necháme odstáť asi 20 minút.

Potom dolejeme zvyšok mlieka, pridáme 1 vajce a vypracujeme vláčne cesto. Prikryjeme ho utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste asi 1 hodinu, aby zdvojnásobilo svoj objem.

Jablká ošúpeme, vyrežeme jadrovník a nakrájame ich na tenké plátky, ktoré zamiešame do vykysnutého cesta.

V kastróle zohrejeme väčšie množstvo oleja. Pomocou lyžice do rozpáleného oleja vkladáme kôpky, ktoré vyprážame dozlatista. Vypražené lievance necháme osušiť od prebytočného oleja na papierových obrúskoch.

Vychladnuté lievance posypeme práškovým cukrom.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať