
Babičkina zeleninová polievka
Suroviny
- 3 lyžice repkového oleja Vita D’or
- 1 cibuľa
- 1 petržlen
- 2 mrkvy
- ½ kalerábu
- ¼ zeleru
- ½ lyžice soli Kania
- 1 lyžička sladkej mletej papriky Kania
- 2,5 l vody
Mrvenička
- 1 vajce
- 7 lyžíc hrubej múky Belbake
Potrebujeme
strúhadlo, hrniec
POSTUP
Na rozohriatom repkovom oleji dosklovita orestujeme cibuľu. Pridáme nastrúhaný petržlen, 2 mrkvy, ½ kalerábu, ¼ zeleru, osolíme a jemne podlejeme vodou. Restujeme na miernom ohni približne 10 minút. Ďalej pridáme sladkú mletú papriku a všetko zalejeme vodou. Premiešame a varíme cca 20 minút. Medzitým si pripravíme mrveničku z jedného vajca a hrubej múky. Vypracujeme hutné cesto, ktoré nastrúhame na malé kúsky. Vhodíme do polievky a varíme ešte 5 – 10 minút.