Malinová roláda
Suroviny
Cesto
- 3 bielky
- 60 g kryštálového cukru Belbake
- 3 žĺtky
- 30 ml slnečnicového oleja Vita D´or
- 60 g hladkej múky Belbake
Krém
- 500 g mascarpone Italiamo
- 250 g šľahačky Deluxe Pilos (40 %)
- 100 g práškového cukru Belbake
Náplň
- 200 g malinového džemu Maribel
- 200 g čerstvých malín
Zdobenie
- 120 g čerstvých malín
- 15 g práškového cukru Belbake
- mini pralinky J. D. Gross
- čerstvá mäta
Potrebujeme
robot s nadstavcom metlička, stierku, sitko, veľký plech, papier na pečenie, kuchynskú textilnú utierku
POSTUP
Korpus
Bielky šľaháme a keď sa začne tvoriť pena, postupne prisypávame cukor. Do nadýchanej peny opatrne, už len ručne, zapracujeme najprv žĺtky s olejom a potom preosiatu múku. Cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C približne 15 minút.
Tip: Pri pečení dávame pozor. Ak by sa korpus pripiekol, nemohli by sme ho rolovať.
Ešte teplý upečený korpus opatrne preklopíme na kuchynskú utierku, stiahneme papier a spolu s utierkou opatrne zrolujeme. Dávame pozor, aby korpus nepraskol. Takto ho necháme ho úplne vychladnúť.
Krém
Všetky suroviny spolu vyšľaháme dotuha.
Vychladnutý korpus rozrolujeme, potrieme džemom a asi polovicou krému (spodný okraj necháme voľný). Posypeme malinami, zrolujeme a prenesieme na servírovací podnos. Povrch potrieme zvyšným krémom.
Roládu dozdobíme malinami obalenými v práškovom cukre, pralinkami a lístkami mäty.