Marinovaná pikantná mozzarella
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 pálivá paprička
- 2 balenia mini mozzarelly Lovilio
- 2 lyžice nasekaného čerstvého tymianu
- 2 lyžice nasekaného čerstvého rozmarínu
- olivový olej Italiamo
- kôra z 1 citróna
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- morská soľ v mlynčeku Kania
Cesnak a pálivú papričku nakrájame na tenké plátky. Mozzarellu scedíme. Do zaváraninového pohára alebo špeciálnej nádoby vrstvíme striedavo guľôčky mozzarelly, cesnak, pálivé papričky a nasekané bylinky. Olivový olej ochutíme soľou, mletým čiernym korením a citrónovou kôrou a zalejeme ním mozzarellu tak, aby bola celá zaliata. Mozzarellu necháme v chladničke odležať 2 – 3 dni, aby sa všetky chute prepojili.
Servírovanie
Podávame s chrumkavou bagetou alebo pridávame do šalátov.