0
1
Mäsové guľky s parmezánom a batatmi

Mäsové guľky s parmezánom a batatmi

1 h 0 m
6 porcií

Suroviny

  • 1 kg batatov
  • olivový olej Primadonna
  • soľ Kania
  • čierne mleté korenie Kania
  • 1 kg mletého bravčového mäsa
  • 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
  • 1 štipľavá paprička
  • 3 strúčiky cesnaku
  • čerstvá pažítka
  • 100 g parmezánu Milbona
  • 2 červené cibule
  • 200 g kyslej smotany Pilos


Servírovanie

  • lahôdková cibuľka
  • parmezán Milbona

Potrebujeme

plech, papier na pečenie


Postup

Očistené bataty nakrájame na menšie kúsky. Dáme ich do misy, polejeme olejom a ochutíme soľou a korením. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Mleté mäso v mise osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom, pridáme nadrobno nasekanú lahôdkovú cibuľku, štipľavú papričku a nasekaný cesnak. Prihodíme najemno nasekanú pažítku, nastrúhaný parmezán a dôkladne premiešame. Zo zmesi vytvarujeme guľôčky a pridáme ich na plech k batatom. Červené cibule nakrájame na mesiačiky. Prihodíme na plech, pokvapkáme olejom a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C približne 30 minút.


Servírovanie

Mäsové guľky servírujeme s batatmi a cibuľou, posypeme hoblinami parmezánu a zelenou časťou lahôdkovej cibuľky. Na záver prelejeme kyslou smotanou a pokvapkáme olejom.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať