Mäsové guľky s parmezánom a batatmi
Suroviny
- 1 kg batatov
- olivový olej Primadonna
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- 1 kg mletého bravčového mäsa
- 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
- 1 štipľavá paprička
- 3 strúčiky cesnaku
- čerstvá pažítka
- 100 g parmezánu Milbona
- 2 červené cibule
- 200 g kyslej smotany Pilos
Servírovanie
- lahôdková cibuľka
- parmezán Milbona
Potrebujeme
plech, papier na pečenie
Postup
Očistené bataty nakrájame na menšie kúsky. Dáme ich do misy, polejeme olejom a ochutíme soľou a korením. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Mleté mäso v mise osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom, pridáme nadrobno nasekanú lahôdkovú cibuľku, štipľavú papričku a nasekaný cesnak. Prihodíme najemno nasekanú pažítku, nastrúhaný parmezán a dôkladne premiešame. Zo zmesi vytvarujeme guľôčky a pridáme ich na plech k batatom. Červené cibule nakrájame na mesiačiky. Prihodíme na plech, pokvapkáme olejom a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C približne 30 minút.
Servírovanie
Mäsové guľky servírujeme s batatmi a cibuľou, posypeme hoblinami parmezánu a zelenou časťou lahôdkovej cibuľky. Na záver prelejeme kyslou smotanou a pokvapkáme olejom.