Mliečny rez s malinami
Korpus
- 7 vajíčok
- 140 g kryštálového cukru Belbake
- štipka soli Belbake
- 70 g kakaa Belbake
Tvarohový krém
- 200 g mascarpone Italiamo
- 200 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- 250 g tučného roztierateľného tvarohu Pilos
- 80 g práškového cukru Belbake
Ešte budeme potrebovať
- 130 g malinového džemu Maribel
- 200 g mrazených alebo čerstvých malín
- 30 g práškového cukru Belbake (na posypanie)
POSTUP
POTREBUJEME
- robot s nadstavcom lopatka a metlička
- sitko
- silikónovú stierku papier na pečenie
- veľký plech s rozmermi cca 50x30 cm
- cukrársky ráfik
Žĺtky s cukrom vyšľaháme do hustej svetlej peny. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme polotuhý sneh. Časť snehu a preosiate kakao opatrne zapracujeme do žĺtkovej peny. Potom primiešame aj zvyšný sneh. Pripravené cesto rovnomerne nanesieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 10 minút.
Upečený korpus pretočíme a opatrne stiahneme papier na pečenie. Pomocou ráfiku vyrežeme z korpusu dva rovnaké pláty a prebytočné cesto odstránime. Na dno ráfika vložíme plát cesta. Potrieme ho malinovým džemom.
Všetky ingrediencie na tvarohový krém spolu vyšľaháme a rovnomerne nanesieme na džem. Do krému poukladáme maliny, prikryjeme zvyšným korpusom, opatrne pritlačíme a necháme stuhnúť v chladničke ideálne cez noc.
Servírovanie
Koláč podávame nakrájaný na rezy a posypaný práškovým cukrom.