35
90
Netradičná štrúdľa

Netradičná štrúdľa

55 min
12 porcií
  • 1 balenie chladeného lístkového cesta Belbake
  • 200 ml mlieka Pilos
  • 2 lyžice krupicového cukru Belbake
  • 1 vanilkový pudingový prášok Belbake
  • 2 jablká
  • 1 hrsť vlašských orechov Alesto Fine
  • 1 lyžička mletej škorice Mikado
  • 1 vanilínový cukor Belbake
  • 1 vajíčko na potretie
  • práškový cukor Belbake na posypanie

Postup

V kastróle si zohrejeme 200 ml mlieka s 2 lyžicami krupicového cukru (občas premiešame, aby cukor na dne kastróla nezačal karamelizovať). Trochu zohriateho mlieka si odoberieme a zmiešame s pudingovým práškom. Keď mlieko v kastróle začne vrieť, prilejeme v mlieku rozmiešaný pudingový prášok a uvaríme hustý puding. Za občasného miešania necháme puding vychladnúť.

Jablká ošúpeme a jadrovníky vyberieme. Jablká nakrájame na menšie kocky. Vlašské orechy nasekáme nožom na menšie kúsky.

Lístkové cesto rozvinieme na plech po celej dĺžke (papier na pečenie nemusíme dávať extra, pretože je súčasťou balenia). Nožom zľahka naznačíme po celej dĺžke cesta tretiny – do stredu budeme dávať plnku. Obe krajné časti nakrájame po celej dĺžke na 1,5 cm pásiky (môžeme ich nakrájať vodorovne alebo došikma). V spodnej časti si necháme priestor na uzatvorenie cesta, aby nám nevytiekla plnka.

Do strednej časti cesta po celej dĺžke natrieme vychladnutý puding (teplý puding by mohol cesto „povoliť“ a ťažko by sa s ním pracovalo). Na puding poukladáme nakrájané jablká, ktoré posypeme mletou škoricou a vanilínovým cukrom. Na jablká navrstvíme 2/3 nasekaných orechov (zvyšok si odložíme na ozdobenie štrúdle). Oba konce lístkového cesta zahneme, aby plnka nevytiekla a narezané konce cez seba prekladáme, aby vznikol vzor pripomínajúci vrkoč. Hotovú štrúdľu potrieme rozšľahaným vajíčkom a vrch posypeme zvyškom nasekaných orechov. Štrúdľu pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180°C asi 20 – 25 minút dozlatista.

Upečenú štrúdľu pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    15. október 2023, 19:28

    Veľmi dobrá štrúdľa

    Odpovedať
  • S
    Soňa
    11. apríl 2023, 15:32

    Super recept. Prvýkrát som išla podľa návodu a druhýkrát som si to "vylepšila" po svojom. Puding som urobila z 300ml mlieka aby sa lepšie roztieral a jablká som nastrúhala na hrubo a nakrájala. Malo to potom pre mňa lepšiu celkovú konzistenciu.

    Odpovedať
  • J
    Jan Bachratý
    07. marec 2021, 09:42

    Perfektný koláč. Rýchly, efektny a chutny.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    18. júl 2017, 16:32

    Pri výrobe tejto štrúdle som mal problémy s namazaním tuhého pudingu tak, ako je vo videjku...pomohol som si: namočil som si prsty do studenej vody a puding pekne a dosť rovnomerne natrel tam kam mu bolo súdené...len tie jabĺčka som nakrájal na drobnejšie kúsky, lebo čím ich je viac, tým si môžu pri pečení hovoriť viac zážitkov, aby im ubehol čas...:-) ...inak, jednoduchý recept a výsledok chutné jedivo...

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    15. apríl 2017, 15:51

    Štrúdľu robievam pravidelne, je výborná, vanilkový puding pekne zjemňuje chuť

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať