Piškótový sendvič s jahodami
Suroviny
Cesto
- 5 bielkov
- 175 g práškového cukru Belbake
- 5 žĺtkov
- 175 g hladkej múky Belbake
Krém
- 100 g bielej čokolády Fin Carré
- 300 g mascarpone Milbona
- 300 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
Omáčka
- 250 g jahôd
- 50 g práškového cukru Belbake
- šťava z 1 citróna
Plnenie a zdobenie
- 300 g jahôd
Potrebujeme
- robot s nadstavcom metlička, 2 cukrárske vrecká s ozdobnou zúbkovanou špičkou, papier na pečenie, plech na pečenie
POSTUP
Cesto
V robote vyšľaháme bielky s práškovým cukrom do peny.
Do nadýchaného snehu pridáme žĺtky a preosiatu múku.
Cesto nalejeme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou zúbkovanou špičkou a na plech vystlaný papierom na pečenie nanesieme 2 dlhé vlnovky.
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 10 – 15 minút.
Kým cesto chladne, pripravíme krém.
Krém
Bielu čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli.
Mascarpone vyšľaháme so smotanou do polotuha.
Do krému pridáme naraz bielu čokoládu a zmes opäť prešľaháme.
Krémom naplníme cukrárske vrecko s ozdobnou zúbkovanou špičkou a necháme chvíľu stuhnúť v chladničke.
Omáčka
Umyté a osušené jahody nakrájame na kúsky a v hrnci spolu s cukrom a citrónovou šťavou z nich pripravíme omáčku. Necháme zovrieť a následne varíme aspoň 5 minút.
Z upečených a vychladnutých korpusov stiahneme papier na pečenie. Na korpus nanášame striedavo krém a jahody, prikryjeme druhým korpusom a povrch ozdobíme zvyšným krémom.
Koláč pred podávaním ešte ozdobíme kúskami umytých a osušených jahôd prekrojených na polovice.
Servírovanie
Porciu piškótového sendviča prelejeme omáčkou a podávame.