10
46
Polonahá čučoriedková torta

Polonahá čučoriedková torta

1 h 30 m
10 porcií

Korpus

  • 220 g zmäknutého masla Pilos
  • 200 g práškového cukru Belbake
  • 4 vajíčka
  • 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
  • 220 g polohrubej múky
  • kôra z 1 citróna
  • čučoriedkový džem Maribel

Plnka

  • 250 g odtučneného tvarohu Pilos
  • 250 g mascarpone Lovilio
  • sladené kondenzované mlieko Pilos podľa chuti
  • 125 g čučoriedok

Ganache

  • 50 g čokolády na varenie Fin Carré (52 % kakaa)
  • 50 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 20 g zmäknutého masla Pilos

Sladké čučoriedky

  • 50 g kryštálového cukru Belbake
  • 30 ml vody
  • 125 g čučoriedok
  • 1 lyžicu práškového cukru Belbake

Potrebujeme 

  • šľahací mixér
  • sitko
  • tortovú formu s priemerom 18 cm
  • papier na pečenie
  • cukrárske vrecko s hladkou špičkou

Postup

Korpus

Maslo s cukrom vymiešame mixérom do peny. K maslovej zmesi po jednom primiešame vajíčka, ktoré musia mať izbovú teplotu. Nakoniec po častiach vmiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a citrónovú kôru. Cesto rozdelíme na dve časti, z ktorých upečieme dva korpusy. Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C približne 20 minút. Upečené korpusy necháme vychladnúť.

Plnka

Tvaroh a mascarpone spolu zmiešame a potom postupne prilievame sladené kondenzované mlieko. Vyšľaháme tuhý krém.

Ganache

Horúcou smotanou zalejeme čokoládu nasekanú na menšie kúsky a necháme chvíľu odstáť. Potom dôkladne premiešame, aby sa čokoláda úplne rozpustila. Na záver pridáme zmäknuté maslo a vymiešame dohladka.

Sladké čučoriedky

V kastróle necháme vo vode rozpustiť kryštálový cukor. Uvarený sirup nalejeme na čučoriedky. Keď sirup vychladne, čučoriedky vyberieme a obalíme v práškovom cukre.

Čučoriedková torta

Oba korpusy opatrne rozkrojíme na polovicu. Na spodnú časť korpusu natrieme džem, navrstvíme krém pomocou cukrárskeho vrecka, poukladáme čučoriedky rozrezané na polovicu a prikryjeme ďalšou časťou korpusu. Postup opakujeme. Vrchnú časť cesta nenatrieme džemom, iba krémom. Krémom jemne potrieme aj boky torty tak, aby bolo vidieť korpusy. Na vrch nalejeme polevu ganache a necháme ju stiecť aj po bokoch. Tortu na záver dozdobíme sladkými čučoriedkami.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    13. január 2023, 14:58

    Dobrý deň. Za mňa úplne nepodarený korpus. Maslo s vajciami sa mi zrazilo, čiže som to celé musela vyhodiť do koša. To maslo malo byť iba zmäknuté alebo úplne rozpustené? Pretože už to sa mi nepodarilo vyšľahať do peny.

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      15. január 2023, 20:43

      Dobrý deň, maslo na začiatku rozšľahajte s cukrom. Maslo má byť zmäknuté, nie rozpustené. 😇 Vajúčka potom pridávajte postupne po jednom, najlepšie, aby mali izbovú teplotu. 😍 Veríme, že sa vám torta podarí. ☺️

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    07. október 2022, 09:52

    je mozne pripravit tortu aj den dopredu? vydrzi tych cca 20 hodin?

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      08. október 2022, 15:33

      Dobrý deň, tortu môžete pripraviť skôr. Ak ju uskladníte v chlade, nemalo by sa torte nič stať. Prajeme krásny víkend. 😊

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    16. február 2022, 10:50

    Napad sice fajn, ale korpus taktiez mi nevyrastol a strasne mastny bol, na zachranu som musela uplne iny novy spravit. Inak plnka super, chutna aj celkovy vzhlad torty.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    12. august 2018, 13:06

    Pečiem od vas skoro stále a tortičky sa mi vždy podaria :) a hlavne sa vždy veľmi rychlo zjedia 😁 včera som skusila túto a vyšla paradne. Zmenila som iba to že som bielka vyšľahala zvlašť na sneh a potom pridala do cesta a kedže som mala formu s priemerom 28 cm tak som robila dvojnasobok cesta aj kremu ale fakt bola vyborna 😊

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    27. máj 2017, 00:08

    vyzerá to super

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať