Polonahá čučoriedková torta
Korpus
- 220 g zmäknutého masla Pilos
- 200 g práškového cukru Belbake
- 4 vajíčka
- 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
- 220 g polohrubej múky
- kôra z 1 citróna
- čučoriedkový džem Maribel
Plnka
- 250 g odtučneného tvarohu Pilos
- 250 g mascarpone Lovilio
- sladené kondenzované mlieko Pilos podľa chuti
- 125 g čučoriedok
Ganache
- 50 g čokolády na varenie Fin Carré (52 % kakaa)
- 50 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
- 20 g zmäknutého masla Pilos
Sladké čučoriedky
- 50 g kryštálového cukru Belbake
- 30 ml vody
- 125 g čučoriedok
- 1 lyžicu práškového cukru Belbake
Potrebujeme
- šľahací mixér
- sitko
- tortovú formu s priemerom 18 cm
- papier na pečenie
- cukrárske vrecko s hladkou špičkou
Postup
Korpus
Maslo s cukrom vymiešame mixérom do peny. K maslovej zmesi po jednom primiešame vajíčka, ktoré musia mať izbovú teplotu. Nakoniec po častiach vmiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a citrónovú kôru. Cesto rozdelíme na dve časti, z ktorých upečieme dva korpusy. Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C približne 20 minút. Upečené korpusy necháme vychladnúť.
Plnka
Tvaroh a mascarpone spolu zmiešame a potom postupne prilievame sladené kondenzované mlieko. Vyšľaháme tuhý krém.
Ganache
Horúcou smotanou zalejeme čokoládu nasekanú na menšie kúsky a necháme chvíľu odstáť. Potom dôkladne premiešame, aby sa čokoláda úplne rozpustila. Na záver pridáme zmäknuté maslo a vymiešame dohladka.
Sladké čučoriedky
V kastróle necháme vo vode rozpustiť kryštálový cukor. Uvarený sirup nalejeme na čučoriedky. Keď sirup vychladne, čučoriedky vyberieme a obalíme v práškovom cukre.
Čučoriedková torta
Oba korpusy opatrne rozkrojíme na polovicu. Na spodnú časť korpusu natrieme džem, navrstvíme krém pomocou cukrárskeho vrecka, poukladáme čučoriedky rozrezané na polovicu a prikryjeme ďalšou časťou korpusu. Postup opakujeme. Vrchnú časť cesta nenatrieme džemom, iba krémom. Krémom jemne potrieme aj boky torty tak, aby bolo vidieť korpusy. Na vrch nalejeme polevu ganache a necháme ju stiecť aj po bokoch. Tortu na záver dozdobíme sladkými čučoriedkami.