7
22
Polonahá čučoriedková torta

Polonahá čučoriedková torta

1 h 30 m
10 porcií

Korpus

  • 220 g zmäknutého masla Pilos
  • 200 g práškového cukru Castello
  • 4 vajíčka
  • 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
  • 220 g polohrubej múky
  • kôra z 1 citróna
  • čučoriedkový džem Maribel

Plnka

  • 250 g odtučneného tvarohu Pilos
  • 250 g mascarpone Lovilio
  • sladené kondenzované mlieko Pilos podľa chuti
  • 125 g čučoriedok

Ganache

  • 50 g čokolády na varenie Fin Carré (52 % kakaa)
  • 50 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 20 g zmäknutého masla Pilos

Sladké čučoriedky

  • 50 g kryštálového cukru Castello
  • 30 ml vody
  • 125 g čučoriedok
  • 1 lyžicu práškového cukru Castello

Potrebujeme 

  • šľahací mixér
  • sitko
  • tortovú formu s priemerom 18 cm
  • papier na pečenie
  • cukrárske vrecko s hladkou špičkou

Postup

Korpus

Maslo s cukrom vymiešame mixérom do peny. K maslovej zmesi po jednom primiešame vajíčka, ktoré musia mať izbovú teplotu. Nakoniec po častiach vmiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a citrónovú kôru. Cesto rozdelíme na dve časti, z ktorých upečieme dva korpusy. Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C približne 20 minút. Upečené korpusy necháme vychladnúť.

Plnka

Tvaroh a mascarpone spolu zmiešame a potom postupne prilievame sladené kondenzované mlieko. Vyšľaháme tuhý krém.

Ganache

Horúcou smotanou zalejeme čokoládu nasekanú na menšie kúsky a necháme chvíľu odstáť. Potom dôkladne premiešame, aby sa čokoláda úplne rozpustila. Na záver pridáme zmäknuté maslo a vymiešame dohladka.

Sladké čučoriedky

V kastróle necháme vo vode rozpustiť kryštálový cukor. Uvarený sirup nalejeme na čučoriedky. Keď sirup vychladne, čučoriedky vyberieme a obalíme v práškovom cukre.

Čučoriedková torta

Oba korpusy opatrne rozkrojíme na polovicu. Na spodnú časť korpusu natrieme džem, navrstvíme krém pomocou cukrárskeho vrecka, poukladáme čučoriedky rozrezané na polovicu a prikryjeme ďalšou časťou korpusu. Postup opakujeme. Vrchnú časť cesta nenatrieme džemom, iba krémom. Krémom jemne potrieme aj boky torty tak, aby bolo vidieť korpusy. Na vrch nalejeme polevu ganache a necháme ju stiecť aj po bokoch. Tortu na záver dozdobíme sladkými čučoriedkami.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    12. august 2018, 11:06

    Pečiem od vas skoro stále a tortičky sa mi vždy podaria :) a hlavne sa vždy veľmi rychlo zjedia 😁 včera som skusila túto a vyšla paradne. Zmenila som iba to že som bielka vyšľahala zvlašť na sneh a potom pridala do cesta a kedže som mala formu s priemerom 28 cm tak som robila dvojnasobok cesta aj kremu ale fakt bola vyborna 😊

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    26. máj 2017, 22:08

    vyzerá to super

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    04. február 2017, 10:55

    Dobrý deň,mám vyskúšané viaceré receptíky či už varené ;) alebo pečené a ešte žiadny sa mi nepokazil, (Y)........mám aj vaše kuchárske knihy a skutočne sú super aj moja rodina je max spokojná ;) takže len tak ďalej :) .....pekný deň

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    29. august 2016, 23:34

    dobry den, tortu som vyskusala a podarila sa tak na 50%. Vyzerala skvelo, chut vsak kazil nepodareny korpus. Uz pri miesani masla s vajickami (pri izbovej teplote) sa hmoty nespojili. Po pridani muky sice vzinklo pekne cesto, no pri peceni zacalo maslo pretekat cez dno formy, v casti kde sa spaja s obrucou. Vytecene maslo sa mi navyse zacalo v rure palit a riadne dymit. Korpus som piekla na dva krat a ani jeden poriadne nenarastol a preto som ich nerozpolila. Tortu som zachranila tretim korpusom z piskotoveho cesta. Rada by som vedela, ci este niekomu pri priprave ganashe (po zmiesani cokolady, smotany a masla v odporucanych mnozstvach, teda 50g, 50ml a 20g), vznikla velmi riedka zmes. V mojom pripade bolo ganashe akurat az po doplneni cokolady o dalsich 50g. Na zaver mam zdravsi variant cucoriedok v cukre a to obalenie ovocia v mede. Recept si odkladam, a nabuduce spravim nejaky overeny korpus.

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      13. október 2016, 11:12

      Mne sa to cesto tiež nepacilo, ja už z vlastnych skusenosti viem ze nikdy neslaham cele vajcia, ja radsej vymiesam maslo, cukor, zltky a potom pridam vyslahane bielka,muku ale tento korpus som myslela ze bude lepsi je strasne mastny, toho masla tam je strasne vela, je tazky, musela som upiect druhy klasicky piskotovy,Na ganache odporucam použit 74%cokoladu z lidla, a jeden vanilkovy cukor,cokolady polovicne mnozstvo ako smotany, cize ak date napr 100ml smotany 33% tak 50g cokolady,tiež som raz robila z tej 52% cokolady a bolo to riedke,maslo nemusite vobec davatm tot budete mat pekne stuhnute aj bez masla,

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    14. august 2016, 13:43

    Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, či môžem použiť aj iné ovocie okrem čučoriedok. Tortu chcem urobiť pre kamarátku, ktorá neobľubuje čučoriedky. Ďakujem.

    Odpovedať
    • kuchynalidla.sk
      19. august 2016, 17:27

      Dobrý deň pani Vargová, pokojne môžete použiť aj iné drobné ovocie :-) . Veľa úspechov pri pečení praje Tím kuchynalidla.sk

      Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nájdeš na www.lidl-shop.sk

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info