1
3
Praclík

Praclík

3 h 0 m
4 porcie

Suroviny

  • 250 g hladkej múky Belbake
  • 130 ml studenej vody
  • 9 g čerstvého droždia
  • 5 g soli Kania
  • 20 g zmäknutého masla Pilos
  • štipka kryštálového cukru Belbake


Ešte budeme potrebovať

  • 1 l vody
  • 60 g sódy bikarbóny

Potrebujeme

kuchynskú váhu, kuchynský robot s nadstavcom hák, plech na pečenie, papier na

pečenie, potravinovú fóliu

POSTUP

V robote s nadstavcom hák vymiesime hladké cesto z múky, vody, droždia, soli, masla a cukru.

Vymiesené cesto rozdelíme na 4 rovnaké časti (bochníky). Každý bochník jemne roztlačíme a zrolujeme na hrubší, približne 20 cm podlhovastý tvar. Necháme odležať približne 5 minúta z cesta vytvarujeme praclíky.

Uložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Každý praclík jemne pomúčime, prikryjeme potravinovou fóliou a necháme približne 60 minút odležať v chladničke.

Vo vode rozpustíme sódu bikarbónu. Praclíky vyberieme z chladničky a každý namočíme do zmesi približne 5 sekúnd.

Tip: Pri namáčaní praclíkov do zmesi používame rukavice.

Praclíky opäť uložíme na plech a pečieme v rúre vyhriatej na 230 °C približne 15 minút.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať