Pstruh s pomarančami
- 4 čerstvé pstruhy
- 40 g trstinového cukru Belbake
- Zázvoru (asi 5 cm)
- 1 citrón
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 3 pomaranče
- čerstvý koriander
- 1 lyžica dijonskej horčice Duc De Coeur
- 2 lyžice bieleho vínneho octu Acentino
- 9 lyžíc olivového oleja Primadonna
- 1 hrsť listového šalátu (poľníček, rukola, mix farebných šalátov)
Potrebujeme
- alobal
- strúhadlo
- mažiar
Marinované pomaranče
V mažiari dôkladne rozdrvíme trstinový cukor spolu s nastrúhaným zázvorom a citrónovou kôrou. Ochutíme soľou a čiernym korením. Pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy a premiešame. Marinádu prelejeme do väčšej misky, pridáme do nej segmenty z 3 pomarančov (šťavu si odložíme na neskôr) a nasekaný koriander. Dochutíme soľou, korením a zľahka premiešame.
Pstruh s pomarančom
Pstruhov očistíme nožom od šupín, naporciujeme na filety, ktoré dôkladne očistíme od kostí a nakrájame na menšie kúsky. Filety opláchneme a osušíme.
Z alobalu odstrihneme 4 rovnako veľké kúsky. Každý potrieme olivovým olejom a položíme naň kúsky pstruha kožou smerom k alobalu. Ochutíme soľou a čiernym korením.
Pomaranče vyberieme z marinády a položíme na filety pstruha. Pokvapkáme trochou marinády a zabalíme do alobalu, tak aby nám vznikol balíček, ktorý bude na 1 strane otvorený. Cez otvor nalejeme pomarančovú a zvyšnú citrónovú šťavu. Dôkladne uzatvoríme a grilujeme 15 – 20 minút.
Vinaigrette
V miske dôkladne zmiešame dijonskú horčicu, vínny ocot, olivový olej, soľ a korenie. Vinaigrettom pokvapkáme umytý a osušený šalát.
Servírovanie
Pstruhy s pomarančom servírujeme v hlbokých tanieroch. Listový šalát podávame v samostatnej miske.
Tip
Video, ako pripraviť segmenty z pomaranča nájdete na stránke kuchynalidla.sk v kategórií Triky.