0
0
Rib Eye steak s kuriatkami v krémovej omáčke

Rib Eye steak s kuriatkami v krémovej omáčke

45 min
4 porcie

Suroviny

Steaky

  • 4 Rib Eye steaky
  • soľ Kania
  • čierne mleté korenie Kania (4 druhy)
  • 1 lyžica extra panenského olivového oleja Primadonna
  • 4 lyžice bylinkového masla


Bylinkové maslo

  • maslo Pilos
  • tabasco
  • worcestrová omáčka
  • dijonska horčica
  • cesnak
  • pažítka
  • petržlenová vňať
  • citrónová šťava


Omáčka z kuriatok

  • 2 lyžice masla Pilos
  • 2 šalotky
  • 400 g mrazených kuriatok
  • 1 lyžica sušeného tymianu Kania
  • 100 ml brandy
  • 200 ml čerstvej smotany na šľahanie Pilos (40 %)
  • šťava zo steakov
  • 1 vetvička čerstvej petržlenovej vňate


Príloha

  • 400 g malých zemiakov
  • 1 lyžica masla Pilos

Potrebujeme

grilovaciu panvicu, alobal, hrniec, potravinársku fóliu


Postup

Steaky

Rib Eye steaky osolíme, okoreníme a potrieme olivovým olejom. Na rozpálenej grilovacej panvici ich opekáme približne 3 minúty z každej strany na stupeň prepečenia medium rare.

Bylinkové maslo

K zmäknutému, trochu vyšľahanému maslu pridáme tabasco a worcestrovú omáčku, osolíme, okoreníme, prihodíme dijonsku horčicu a premiešame. Pridáme pretlačený strúčik cesnaku, nasekanú pažítku, petržlenovú vňať, pár kvapiek citrónovej šťavy a opäť dôkladne premiešame. Nanesieme ho na fóliu, zrolujeme a fóliu prepichneme, aby sme odstránili prebytočný vzduch. Maslo ešte zabalíme do alobalu a necháme stuhnúť v chladničke.
Po opečení steaky položíme na tanier, na každý steak položíme 1 lyžicu bylinkového masla, zakryjeme alobalom a necháme 5 – 10 minút odpočinúť.

Omáčka z kuriatok

Na panvici rozpustíme 2 lyžice masla a pridáme šalotky nakrájané na tenké pásiky. Restujeme, kým zmäknú. Pridáme rozmrazené kuriatka, osolíme, okoreníme a prihodíme tymian. Všetko spolu orestujeme. Zalejeme brandy a necháme chvíľu povariť, prípadne oflambujeme. Prilejeme smotanu a varíme, kým sa omáčka zredukuje na požadovanú hustotu. Nakoniec pridáme šťavu z taniera, kde odpočívali steaky a nasekanú petržlenovú vňať. Tip: Omáčku môžeme pripraviť aj z čerstvých húb, ako sú hliva alebo šampiňóny.

Zemiaky

Zemiaky očistíme, rozpolíme a uvaríme v osolenej vode domäkka. Na panvici rozpustíme 1 lyžicu masla a zemiaky na nej opečieme dozlatista.

Servírovanie

Steaky nakrájame na plátky, jemne osolíme a podávame s omáčkou z kuriatok a opečenými zemiakmi. Ozdobíme vetvičkou čerstvej petržlenovej vňate.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
Zatiaľ nikto nekomentoval


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať